Meldingen
Alles wissen

Nieuwe lid nu al vragen


Berichten: 8
Topic starter
(@dedamian)
Active Member
Deelgenomen: 3 weken geleden

Ik ben nieuw lid aangenaam Damian 

Ik ben nu voor de eerste x nu bezig met heel simpel suikerwash 21L water 6kilo suiker en 1x turbo kist 

Nu mijn vraag wat zijn de volgende stappen

Ik weet destilleren maar daar tussen door

Beantwoorden
16 reacties
15 Reacties
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1867

@dedamian Tussen door zou je de beginnersgids kunnen.

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 453

@dedamian welkom, veel lezen en bedenken wat je wil maken, alco dat smaakt of alco dat niet te zuipen is

Beantwoorden
(@dedamian)
Deelgenomen: 3 weken geleden

Active Member
Berichten: 8

@rinus55 heeft dat *STILL SPIRITS - VLOEIBARE KOOL* veel effect? Om erbij te gooie

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 453

@dedamian dat heb ik nooit gebruikt

Beantwoorden
(@harryd1969)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 352

@dedamian kunt beter een goede wash maken en fatsoenlijke gist gebruiken, en dat goed distilleren , dat levert meer op dan met actieve kool of andere oplossingen proberen iets slechts beter te maken, Harry

Beantwoorden
(@dedamian)
Deelgenomen: 3 weken geleden

Active Member
Berichten: 8

@harryd1969 ik ben vrij nieuwe in alles heb je eventueel aanraders kwa kist en wash om vodka the maken.

Beantwoorden
(@harryd1969)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 352

@dedamian belangrijkste is gebruik niet idioot veel suiker per wash, bijv 5 a 6kg Max op 25 liter.

 

en geen turbo gisten oid, maar gebruik bijvoorbeeld gewoon bakkersgist. 

er zijn diverse Ffv ( fast fermenting vodka ) recepten. Die zijn over het algemeen prima.

 

na gisten , eerst stripping run doen en dan afstoken.

 

harry

Beantwoorden
(@dedamian)
Deelgenomen: 3 weken geleden

Active Member
Berichten: 8

@harryd1969 hoeveel gram bakergist op 25L water

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10018

@dedamian bij inverteerde suikers  70 gr bij ongeinverteerde suikers 100 a 120 gr droge gist . Vers het dubbele . .

Beantwoorden
(@dedamian)
Deelgenomen: 3 weken geleden

Active Member
Berichten: 8

@robbert dus kristalsuiker als ik het goed heb is dan investeerde zover ik nog weet

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10018

@dedamian Kristalsuiker is sacharose . Dit is een disacharide ( dus een combinatie van 2 monosacchariden. ) door te inverteren valt dit uitelkaar in glucose en fructose.  Wat voor gist beter te verwerken is. Dus snellere vergisting en minder vuile uitscheiding door gist.

Inverteren doe je door b.v.b.2 kilo suiker los je op in 1 liter water van 80 gr waarin 5 gr citroen zuur is opgelost .

Hou dit 40 min op deze temperatuur.

Dit zet niet alle suikers om in die tijd maar wel het meerendeel waardoor je ook een hogere kwaliteit in alcohol gaat krijgen .

Beantwoorden
(@odevie)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 375

@robbert wat is de ideale pitch van droge bakkersgist op 200 liter?

Beantwoorden
(@harryd1969)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 352

@dedamian wat Robert schrijft 😉 ik zelf gebruik meestal de droge Bruggeman bakkersgist. Harry

Beantwoorden
(@dedamian)
Deelgenomen: 3 weken geleden

Active Member
Berichten: 8

@harryd1969 had toevalig vandaag ook brugman gehaald

Beantwoorden
(@harryd1969)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 352

@dedamian prima spul ! Gewoon mee experimenteren, je gaat zien dat het al betere alcohol oplevert. Echt helemaal neutrale alcohol maken is nog niet zo simpel! Harry

Beantwoorden
Berichten: 66
(@gerard01)
Trusted Member
Deelgenomen: 11 maanden geleden

Ik gebruik Dr Oetker (7 gram) zakjes gist levure, gooi 70 gram in een maatbeker, oplossen in water en rietsuiker. Binnen halfuur begint deze lekker te schuimen en dan in de vergistingvat.

Bij de stookwinkel staat 8 kg suiker in 25 L en met turbogist, misschien een idee om dit te veranderen in 5 a 6 kg en met bruggeman gist of iets anders. 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?