Meldingen
Alles wissen

(opnieuw) Hallo


Berichten: 0
Topic starter
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Opnieuw hallo,

Paar jaar geleden al eens actief geweest op dit forum toen vooral vanuit het buitenland met een 12 Liter Roodkoperen kolom distilleerketel, maar door omstandigheden al een paar jaar minder actief, in iedergeval minder actief op het forum. 

Maar, sinds dit jaar weer lekker aan het stoken en mijn ogen gezet op een T500, dus dacht ik duik maar weer eens het forum op. 

Huidige project is een Brandy van appelsap (van de supermarkt) en druif (achtertuin) deze aan het opsparen tot ik er een mooi 30L vat mee kan vullen. 

Mvg

 

"Meneer van Beusdenkom"

Beantwoorden
14 reacties
5 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9953

@beusdekom welkom terug .

Alle goede dingen komen terug dus ook leuke activiteiten als een goede Borrel maken .

Ik begrijp dat U een kolom alembiek of iets dergelijks heeft ?

Voor een brandy is deze zeker voldoende . Een T500 is mooi maar niet echt het juiste apparaat voor mooie volle smaken als brandy's .

Beantwoorden
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Berichten: 0

@robbert klopt, maar wil eigenlijk ook wat jenevers maken, ik had een bach van 2 jaar oud en die was erg lekker geworden (na wat rijping). Ik heb daarbij het idee dat de T500 sneller werkt, de kolom distilleerketel van Stookwinkel is mooi, maar het kost me nagenoeg een hele dan om één ketel af te stoken, dat duurt het wel erg langs als je een tonnetje van 30L vol wilt stoken. (of doe ik iets verkeerd.)

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9953

@beusdekom de t500 is inderdaad een goed uitziende hobby ketel . EN geeft bedienings gemak wat voordeel geeft .

Ik heb er een paar hier gehad om voor andere te modificeren om toch meer aroma ermee te kunnen overhalen  

Ik heb een kroonring in t500 alambiek gezet , temperatuur meet punt bij geplaats . Ook een vermogen regelaar erbij.   Dat maakte een wereld van verschil   (en Een deel bedrading voor iets degelijker vervangen )

Ik heb er zelf dus ook proef stook mee gedaan . Betreft snelheid stook ik met mijn eigen koper even snel en ook betreft percentage even hoog . Voor zowel T500 als andere type ketels moet je zowiezo voor een schone alcohol ook een 2e keer overhalen. 

Ik weet niet waarom  het een dag duurt met 30 liter maar dat is inderdaad lang . Misschien iets in balans in koeling van kolom , warmte toevoer  waar wat aan kan veranderd..   soms kan ook verhouding in  ketel en kolom wat tegenwerkt . ( Een te korte kolom maar ook een te hoge of hoogte verhouding tegenover diameter )  condensatie oppervlakte foute koude Bruggen die voor stagnatie zorgen .  (Gem 4 uurtjes met 30 en 50 liter ketel per overhaal zou toch moeten volstaan ) 

Inderdaad tijd van rijpen kan wonderen doen met smaak.

 

 

Beantwoorden
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Berichten: 0

@robbert Hoi . 

Ohoo... ik hoorde in de wandelgangen als iets over het modificeren van de T500. Enige kans dat je wat details in een PB naar mij kan sturen (inc kosten)

En de ketel die ik heb is de 12 LITER – KOLOM DISTILLEERKETEL. Ik was idd niet duidenlijk in mijn originele bericht. (en ben net klaar met de stripruns van een vat met 120L)

laaste nog even goed gekeken, en een volle run gaat ongeveel van 9 tot 15:00 volgens mij een redenlijk normale tijdsduur. 
Annyway ik ben net klaar met de stripruns van een vat met 120 lieter aan appelsap. En was dus wel klaar voor een iets grotere stoker. 

 

Zal dat projectje wel even in een nadere tread stoppen. lang verhaal kort, nu een vat met 35L Appel/druif/honing stook van 40% en welke na een Laaste stoon in een mooi eikenhouden vat (deep chared) gaat. 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9953

@beusdekom ik heb inderdaad een paar ketels wat aangepast wat zeker de smaak omhooghaalde .

Maar ik moet wel zeggen als je nog geen t500 alambiek hebt kun je ook kiezen om een alquitara of een gewone Alambiek ketel erbij  aan te schaffen . 

Een koper prijzen zijn momenteel krankzinnig dat een t500 Alambiek + materiaal en dan beetje voor de bestede uurtjes kom je al gauw op alquitara prijs uit. .

Appel druif en honing is zeker een mooie combinatie . ,👍

Beantwoorden
Hilly
Berichten: 152
(@hilly)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Welkom terug Meneer van Beusdekom, ik vroeg me al af of ik je hier ook nog zou zien 😉.

Beantwoorden
Berichten: 34
(@arjan)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Welkom terug meneer.

Beantwoorden
Notna
Berichten: 345
(@notna)
Reputable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Welkom terug meneer van Beusdekom, natuurlijk veel plezier gewenst met en op het forum, maar vooral met het stoken.

Beantwoorden
Berichten: 457
Admin
(@stephan)
Famed Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Welkom terug.

Nog steeds vanuit het buitenland? 

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Berichten: 0

Hoi @stephan

Nee, ben een paar jaar gelenden. (na een 3 maanden pauze in toscane) terug gestreken in Nederland, net helemaal burgenlijk aan het zijn. 

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2690
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

welkom terug. 

Beantwoorden
Meneer van Beusdenkom
Berichten: 23
(@meneer-van-beusdenkom)
Eminent Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Oke blijkbaar ben ik het type dat maanden niets van zich laat horen.

Anyway, na een boel stoken heb ik een kleine 4 maanden geleden een vat van 30 lieter vol gekregen. 

Net geproeft en is helemaal geweldig. Nu als de dood dat hij te lang op vat blijft staan en verpest. Dus snel overhevelen naar een open (glazen) container  zodat hij nog even een jaar kan volmaken.

Nu nieuw project opstarten gezien het tonnetje niet te lang droog mag staan. 

Zal eens kijken of ik wat foto's heb. 

Beantwoorden
Meneer van Beusdenkom
Berichten: 23
(@meneer-van-beusdenkom)
Eminent Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

O en blijkbaar was er iets verkeerd gegaan met mijn profiel, dus ik gok dat ik dan Meneer van Beusdenkom de tweede ben 😉 

Meneer van Beusdenkom II 

Beantwoorden
Meneer van Beusdenkom
Berichten: 23
(@meneer-van-beusdenkom)
Eminent Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

En een eerste foto. Ik zal later nog wel wat meer schietten. 
Ben niet zo'n fotograaf dus van heb brouw en stook processs heb ik niets. 

1635926885-WhatsApp-Image-2021-10-10-at-175933.jpeg
Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?