Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 12 / 282

Berichten: 14
 Eppe
(@eppe)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mijn naam is Eppe ben 33 jaar..,,

Ik was al enige tijd van plan om te stoken.veel informatie opgezocht en gelezen.
welke ketel nodig te hebben enz enz..,,tot ik enige tijd geleden tegen een ketel aanliep
die mij veilig genoeg leek .dus vanaf nu lekker bezig met de basis aan te leggen..,,
heb er zin in ..,,heb trouwens veel oude boeken over stoken met daarin aardig wat recepten.,
lijkt me leuk mijn ervaringen te delen en te leren van anderen..,,

vriendelijke groet Eppe

Berichten: 33
(@diogenes)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

De prijzen van copper-alembic zijn exclusief btw en de verzendkosten tikken ook aardig aan. De prijs bij stookwinkel is inclusief handige accessoires zoals een thermometer.

Berichten: 15
(@bobbz)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo
Mijn naam is Bob kom uit Drenthe, brouw al een aantal jaren bier maar omdat nu half Nederland aan het speciaal bieren brouwen is, heb ik mijn interesse verlegd naar het stoken,ben erg fan whisky en rum. Ik heb een 65ltr RVS pottstill waar ik al een aantal keer mee heb gestookt. ben nu druk bezig om nog een ketel te maken voor de kleine stook. Hoop hier op het forum dingen te leren en te delen. 

Groet
Bob

Berichten: 61
(@dsbjulien)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Goedendag, ik kom mij even voorstellen.
Ik ben Juliën uit Gelderland en ik ben nieuw in de stoojwereld. Ik kwam 3 weken geleden op het idee: hoe leuk zou het zijn als ik mijn eigen drank kan maken. Zodoende ben ik gaan googlen en kwam al gauw nuttige info en filmpjes tegen en het duurde geen week tot ik de materialen bij elkaar had om mijn eigen keteltje te maken van een oude snelkookpan van mijn oma ?

Mijn eerste sugar wash met wat havermour aangemaakt met een zakje bakkersgist. En al met de eerste run kwam er een sterk drankje uit dat prima smaakte en vlambaar was (had nog geen meter). En nou ben ik helemaal verkocht.

Ik een aantal spullen besteld uit de stookwinkel om het wat groter aan te pakken en uit eindelijk wil ik toch een reflux ketel gaan maken om het proces allemaal te versnellen zodat ik beter likeuren kan gaan maken. Ik heb al in de gaten dat dat gaat lukken met behulp van dit forum, ik heb al een hoop geleerd door hier te lezen.

Berichten: 61
(@dsbjulien)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hier een fototje van mijn opstelling:


(opmerking van de beheerder) Ik heb de haakjes weggehaald, de foto doet het dan wel. Het is niet nodig om de foto's bij Imageshack te plaatsen. Je kunt direct uploaden of een foto plakken..

Ziet er mooi uit trouwens! Weet je wel zeker dat het geen aluminium is?

Berichten: 3
(@ithijsh)
New Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Goedenavond!

Mijn naam is Thijs, ik woon in de buurt van Den Haag. Binnenkort geïnteresseerd geraakt in het brouwen van eigen likeurtjes en drank (nog geen specifieke drank). Ik ben hier vooral om meer te leren over het brouwproces en tips te krijgen!

Berichten: 80
(@lancelot)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Welkom Thijs veel plezier op het forum

Berichten: 2
(@whitewizard)
New Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo allemaal,

Bij deze wil ik mijzelf voorstellen. Ik heb mijzelf op het forum White wizard genoemd (dat slaat op mijn geboortezegel van de maya tzolkinkalender). White wizards (witte tovenaar) zijn geboren alchemisten en sjamanen. Een dat klopt helemaal bij de interesses die ik in het leven heb.

Ik ben kruidengeneeskundige van beroep en de rede waarom ik op dit forum ben gekomen is om te leren hoe zelf mijn alcohol kan destilleren voor het maken van kruidenpreparaten waarvoor ik een alcohol percentage nodig heb tussen de 35% en 70% (soms ook 96% maar die koop ik dan gewoon in bij de brouwmarkt). Gezien de hoge kosten van alcohol kopen via de bekende wegen vind ik het de moeite waard om het zelf te leren maken. Ik ben vooral geïnteresseerd in de veiligheid (hoe weet je zeker wanneer er geen voorloop meer is?), want van wat ik nu in de boeken heb gezien is het een beetje gokken wanneer de voorloop voorbij is en ik ben toch meer het "meten = weten" type.

Ik ben sinds een maand de trotse eigenaar van een alambic en een smartstill en naast het zelf stoken van alcohol maak ik ook hydrolaten (plantenwaters met verschillende heilzame eigenschappen) die ik gebruik bij het maken van eigen cosmetica en zeep.

 

Ik kijk uit naar jullie kennis en wijsheid!

White wizard.

 

 

 

Berichten: 108
(@boomer)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo !

Mijn naam is Patrick en ik woon in de buurt van amsterdam. Ik ben begonnen met het maken van wietolie. De olie los je op met 97% alcohol en daarna verdamp je de alcohol. Vanaf het begin heb ik meteen een gesloten systeem gemaakt en middels plastic slangetje ving ik de gecondenseerde alcohol weer op. Niet aan te raden want het smaakt daarna als plastic.. dus niet her te gebruiken. Vervolgens heb ik een koperen condensor gemaakt en nu haal ik met 100% luchtdicht systeem en koper condensor smaakloze alcohol terug ( het meeste , nog niet gemeten hoeveel, wel dat het nog 94 procent alcohol is. Mijn volgende stap is om zelf alcohol te maken om de wietolie in op te lossen 🙂 Tevens verwacht ik dat een alambiek beide processen prima moet kunnen doen. Eerst hoog alcohol stoken uit suiker, vervolgens de alcohol/wietolie in de alambiek en de alcohol verdampen en de olie uit de ketel halen ( iemand ervaring ? )

Ik heb al veel hulp gehad op het forum en heb er veel van opgestoken.

Berichten: 108
(@boomer)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Plastic :

Koper:

Berichten: 2
(@whitewizard)
New Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

zelf wietolie maken ben ik ook nog van plan 🙂

Berichten: 2
(@bruintje)
New Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo,

Ik kom uit Brabant. Heb recentelijk voor het eerst kennis gemaakt met zelf gemaakte drankjes. Dat leek me heel leuk om ook te gaan doen. Heb nu een eerste kleine ketel gekocht om bv wishkey en rum te gaan maken. Tevens wil ik ook bier gaan brouwen

Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo bruintje,
Welkom op het forum.
Dat "bruintje", slaat dat op het bier?
Ik heb zelf inmiddels ook mijn bakens naar het bier verzet..
Alhoewel ik mijn alcohol voorraad wel blijf aanvullen als de likeuren dreigen op te zijn.
Veel plezier!

Berichten: 5
(@gidy88)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo allemaal,

Mijn naam is: Gidy en kom uit het (zonnige) limburgs zuiden van het land,Sinds kort ben ik begonnen met het distilleren van drank vooral de likeuren en wodka spreken mij voornamelijk aan,
in het verleden heb ik veel bezig gehouden met het brouwen van verschillende soorten bieren
en wil ik de stap zetten na het destileren
mijn opzet bestaat tot nu toe uit een smartstill destilator en wat brouw emmers vanuit mijn bier brouw tijd
en wie weet ga ik dit nog in de toekomst uitbreiden
ik heb pas mijn eerste stokwijn gemaak met turbo gist en ga deze binnekort destileren en kijken hoe hoog me alchol persentage hier uit is gekomen

Berichten: 108
(@boomer)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik ben benieuwd gidy , laat het weten!

Pagina 12 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?