Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 14 / 282

Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mijn ketel is een T500 die ik in Engeland heb gekocht.
Als je "T500" ingeeft, is hij makkelijk te vinden.
Ik weet alleen niet wat je er aan wilt uitgeven, anders is zelf knutselen ook een redelijke oplossing, afhankelijk hoe handig je bent.

Berichten: 31
(@beginneling)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Via amazon.de zoeken op destilliergerat. Zeker 10 pagina's met hit's

Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb 'em even voor je opgezocht:

http://www.lovebrewing.co.uk/turbo-500-t500/

Uit 25 liter stookwijn (zo heet dat na de vergisting) haal je met de T500 ruim 4,5 liter alcohol van 94 procent.
Dat stoken doe je in één keer en duurt 4 - 5 uur.

Berichten: 6
(@fatta)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dank voor de snelle reacties!
Zal me er eens in verdiepen

Berichten: 31
(@beginneling)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Net even de t500 opgezocht. Klinkt goed, neem ik dus ook mee in mijn overweging. Ging dat goed met invoeren?

Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb geen problemen gehad met het invoeren van de bestelling.
De bestelling komt aan in 2 dozen, t.w.:
1 doos met de boiler (de ketel dus)
1 doos met de condensor.
Daar kan de douane niets mee.
Alles wordt erbij geleverd, met slangen, digitale temperatuurmeter met voeler en nog een heleboel meer.
Ik heb hem inmiddels 2,5 jaar en ben erg tevreden.

Berichten: 31
(@beginneling)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mooi, iets meer dan ik uit wilde geven, maar ik neem het zeker in overweging.

Berichten: 120
(@quirijn)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dag medeforumleden.

Quirijn is mijn schuilnaam. Ik ben al een poosje bezig met deze hobby. Als ketel heb ik een mooie roodkoperen klassieke alambiek, inhoud 15 liter.

Het leukst om te maken vind ik apfelkorn, slibowitz, perziklikeur, bramenlikeur, en dergelijke. 
Het makkelijkst om te maken vind ik wodka.
Het liefst zou ik nog eens een mooie graanjenever of whisky maken. Dat is er nog niet van gekomen omdat ik het maisschen van granen nog een stap te ver vind.

Leuk om mee te mogen lezen.

Berichten: 14
(@wodkaivan)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

hallo allemaal!
ik ben ivo en woon in het mooie Hengelo(gld) (dicht bij Doetinchem)
25 jaar oud en in het dagelijkse leven automonteur.
ik ben al een poosje geintreseert in het process van brouwen en stoken,en schaf binnenkort bij een trip naar polen een leuke stook ketel aan! de bij behorenden artikelen ga ik aanschafen bij de stookwinkel. ik hoop dat we veel kennis kunnen delen en elkaar verder kunnen helpen:)

Berichten: 6
(@fatta)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hey hoi Ivo, streekgenoot
Ben me ook aan het orienteren voor de aanschaf van een ketel.
Leuk om hier een lid uit de buurt tegen te komen.
Groeten uut Doesburg  😉

Berichten: 71
(@toorenburg)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hallo Quirijn, 

Ik heb een 10 liter ambiek en ben pas begonnen. Ik heb al een paar eigen bieren gebrouwen dus maisschen is niet nieuw voor mij. wel nieuw voor mij is dat het ook met een bepaald enzym kan (dus dan hoef je het niet te verwarmen) en is het zo gepiept. al ben ik zelf meer van de ambachtelijke manier van brouwen is dit zeker interessant om een keer uit te proberen met iets wat je toch ga verstoken. 

ik zoek nog wel even op wat dat nou precies was, 

gr, toorenburg

Berichten: 6759
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden
Berichten: 4
(@josenpiros)
New Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Goedemorgen allen,

Wij zijn Jos en Piroska en wonen in Hongarije.   Daar is het ( gelukkig)  toegestaan om je eigen drank te stoken tot 60 liter pp per jaar. Daar zijn wij heel blij mee 🙂

Momenteel, de herfst, veel fruit,  draait onze ketel overuren, de ketel is een omgebouwde boiler van 80 liter, om te koelen hebben we een pomp in het regenvat gehangen wat het koelwater rondpompt.   Momenteel staat er perenstookwijn, appel, vlierbes, en druif klaar om af te stoken.  Deze week zijn we begonnen met experimenteren met turbogist om zodoende in een week een product met flink percentage alcohol te verkrijgen. Het vat staat in de woonkamer en we houden het nauwlettend in de gaten 🙂   Tot nog toe gist het goed, we zitten op dag 3 nu.

We komen regelmatig wat probleempjes tegen als troebele drank na mengen met ( demi-) water, rare geur,  koperoxidatie etc. We hopen hier meer kennis op te doen.

Berichten: 70
(@petrus)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mooie ongepolijste installatie! Ik ga nu zoiets maken met een oude boiler van 30 l. Als dit jullie woonkamer is ben ik benieuwd naar de tuin....

Berichten: 6759
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Jos en Piroska,

Welkom op het forum! Wat fijn dat jullie gewoon mogen stoken! Helemaal als je over zoveel fruit beschikt, alleen maar jam er van maken schiet ook niet erg op he 😉

Over het troebel worden na toevoegen van het water is al eens geschreven,  http://www.stookforum.nl/thread/wie-weet-wat-er-mis-gaat/  Lees er maar eens over, misschien herken je wat na het lezen.

Ik hoop nog veel over jullie stook hobby te lezen! Het ziet er goed uit!

Pagina 14 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?