Palenka en Slivovice zijn inderdaad wat je zegt minimaal 50%.
Ludo,
ik wil me ook graag eens voorstellen. Ik woon in België en ben 75 jaar. Ik brouw al mijn eigen bier sinds 1982.Sinds een viertal jaren ben ik ook begonnen met het zelf stoken van diverse dranken. Ik heb zelf 2 ketels gebouwd en een alambiek gekocht in Portugal. De 2 zelfgebouwde ketels hebben een bruto inhoud van 20 en 50 liter. De alambiek heeft een netto inhoud van 10 liter. Ik heb al zuivere alcohol (92%) gestookt, rum, calvados en ik heb ook een paar partijtjes wijn afgestookt. De 3 ketels worden met een vermogensregelaar geregeld. Ik hoop in dit forum wat meer kennis op te doen en te leren van de ervaringen van collega stokers.
Hallo Ludo, welkom! Er is hier van alles te vinden. , veel plezier! 😉
En altijd water bij de alcohol doen, niet andersom.
Hoi Ludo, welkom hier.
Super al die nieuwe gezichten op de site. Het is een top hobby waar ook anderen blij van worden. Klein, groot, ouderwets en nieuwerwets door elkaar. Allemaal op zoek naar lekkers.
Welkom Ludo
Welkom!
Nogmaals dank voor de tips!
Ludo welkom.leuk dat je ook deze leuke hobby bedrijft.
Welkom Ludo, Cheers ??
Welkom Ludo,
ik denk dat ik ook van jou een hoop kan leren?.
Ola!
Mooi dat mijn achternaam uitermate goed van pas komt op dit forum 🙂
Ik ben nieuw en sinds deze zomer op de "old school manier" met een 30L whiskyketel aan het experimenteren om goede spirit te maken. 2 maal mislukt met beginnersvouten 😉 , dus je komt me vast in verschillende topics nog tegen.
Voorliefde voor Whisky:
Meerdere malen ben ik op Islay geweest, waar je bij de distillerijen een kijkje in de keuken mag nemen en uitermate veel kan proeven. Zware fan van peat op sherry!! Keep u posted bij mijn experimenten!
Cheers!
Hoi Brouwer! Ja inderdaad, de stokende Brouwer.
En beginnersvouten zijn de betere leermomenten.
Welkom en Cheers man! 😉
Brouwer welkom,als je niet in staat bent om een fout te maken dan ben je tot niets in staat.