Hallo mede stokers,
Waar kan ik aan een deftige (goedkope) prijs "suikerriet melasse" kopen en welke origine heeft die suikerriet melasse dan a.u.b. ? Onze voorkeur gaat uit naar melasse komende van de Caraïben (Barbados, Cuba, Jamaïca, Trinidad/Tobago, .....
Wij zouden ettelijke duizenden (+ 200k) flessen maken voor onze exportmarkten. Wij zouden onze eigen rum stoken en achteraf gaan onze eigen rum-likeuren (eigen recept sinds 2020) gaan ontwikkelen. Eerste smaaktesten waren echt hoopgevend, klanten kunnen niet wachten om deze likeuren te kunnen drinken en/of verkopen.
Groetjes,
Alain en het volledige team.
Dag Alain,
De rietsuikermelasse komt standaard uit zuid amerikaanse landen. Onze leverancier tankt rechtstreeks in de Rotterdamse haven van een schip dat het daarvandaan haalt.
Bij afhalen zijn betere prijzen mogelijk. Verzenden doen we alleen in het klein vanwege de enorm hoge verzendkosten. 10 liter weegt namelijk 14 kilo.
Per 10 liter is het inclusief btw 28,95. Bij afhalen in deventer kunnen we het afhankelijk van de hoeveelheid over de prijs hebben.
Beste Ton, Leden,
De firma MAYOM is in oprichtingsfase, wij zouden gaan stoken en distilleren in Otegem, (deelgemeente van Zwevegem) West-Vlaanderen, België. Wij zijn 3 vennoten al dan niet met de partners inbegrepen.
Na lang zoeken, 2,5 jaar, hebben Alain & zijn vriendin Siriya, twee recepten ontwikkeld (2020) op basis van carïbische rum met toevoeging van onze eigen natuurlijke monoflorale Thaïse honing. Siriya is afkomstig van Phrae - Thailand, woont sinds + 35 jaar in België en UK en heeft samen met haar zus en haar neven een bedrijf opgericht om haar eigen honing te produceren. zij beschikken over 120 hectares bomen, 3000 bijenkasten en +/- 4 à 5 miljoen honingbijen. Ver verwijderd van autosnelwegen, woonkernen, industrie.
Zij leven voor hun productie maar produceren niet om ervan te leven.
In 2018 - 2020 hebben wij voor het eerst haar honing ingevoerd in België, volgens verschillende internationale laboratoria (ILVO, Intertek, QSI, Central Food Laboratory of Chiang Mai - Thailand, Sciensano, RijksUniversiteit Gent, ... ) is deze honing van uitzonderlijke wereld kwaliteit, zij voederen de bijen van mei t/m midden november op een zeer speciale wijze, zij zijn de enigen die de bijen op zo'n manier voederen. Dit geheim, reeds meer dan 20 jaar bestaande, zullen wij nooit kenbaar maken. Zij gebruiken nooit sproeistoffen, pesticiden, chemische stoffen of andere schadelijke stoffen. Puur natuur en zij blenden nooit om de smaak dezelfde te krijgen als voorgaande jaren.
Onze honing zullen wij nooit verkopen, doch dient enkel voor het maken van onze rum-likeuren (Mayom 26 en Mayom 30 op basis van Caraïbische rum - suikerriet melasse) Jullie zullen onze likeuren kunnen vinden vanaf juni/juli 2021 in enkele (60) BeNeLux speciaalzaken. Wij zullen nooit verkopen in supermarkten.
Siriya zal zich bezighouden met de aanmaak/verscheping van de honing. Alain zal haar hierbij helpen en zal de verkoop in de BeNeLux behartigen. Bruce zal zich vooral bezighouden met de verschillende exportlanden en Kenneth zal zich bezighouden met het dagelijks bestuur en de financiële zijde van de firma. Wij zijn er nu al van overtuigd dat wij bijkomende werkkrachten nodig zullen hebben na verloop van tijd. Eerst stappen later zullen wij zien, het team staat met beide voetjes op de grond.
Verschillende klanten zijn wild van onze beide likeuren na het proeven van de samples en wachten ongeduldig naar de eerste leveringen.
In een volgend bericht zal ik dieper ingaan hoe Alain & Siriya op dat idee zijn gekomen.
Groet,
Alain & Siriya
Volgend bericht op 1 april???
We worden aangesproken als Ton leden 🤣