Meldingen
Alles wissen

Suikerriet Melasse uit de Caraïben


Mayom
Berichten: 2
Registered
Topic starter
(@mayom)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 8 maanden geleden

Hallo mede stokers,

Waar kan ik aan een deftige (goedkope) prijs "suikerriet melasse" kopen en welke origine heeft die suikerriet melasse dan a.u.b. ? Onze voorkeur gaat uit naar melasse komende van de Caraïben (Barbados, Cuba, Jamaïca, Trinidad/Tobago, .....

Wij zouden ettelijke duizenden (+ 200k) flessen maken voor onze exportmarkten. Wij zouden onze eigen rum stoken en achteraf gaan onze eigen rum-likeuren (eigen recept sinds 2020) gaan ontwikkelen. Eerste smaaktesten waren echt hoopgevend, klanten kunnen niet wachten om deze likeuren te kunnen drinken en/of verkopen.

Groetjes,

Alain en het volledige team.

Beantwoorden
15 reacties
1 Beantwoorden
Ton
 Ton
Registered
(@ton)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Zeer Actief Lid
Berichten: 385

@mayom interessant! Bedrijf neem ik aan ? Waar zijn jullie gevestigd vertel ons is wat meer over jullie team en hoe jullie zover zijn gekomen om voor jezelf een bedrijf te starten, meerdere leden die dat graag zouden lezen , dus brand los zou ik zeggen😄

Beantwoorden
Stookforum
Berichten: 6588
Admin
(@stookforum)
Illuster Lid
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dag Alain, 

De rietsuikermelasse komt standaard uit zuid amerikaanse landen. Onze leverancier tankt rechtstreeks in de Rotterdamse haven van een schip dat het daarvandaan haalt.

Bij afhalen zijn betere prijzen mogelijk. Verzenden doen we alleen in het klein vanwege de enorm hoge verzendkosten. 10 liter weegt namelijk 14 kilo.

Per 10 liter is het inclusief btw 28,95. Bij afhalen in deventer kunnen we het afhankelijk van de hoeveelheid over de prijs hebben.

www.stookwinkel.nl

Beantwoorden
4 Reacties
Odevie
Registered
(@odevie)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Actief Lid
Berichten: 198

@stookforum om +200.000 flessen te maken denk ik dat ze beter de melasse per IBC van 1000 liter gaan inkopen, is een heel ander verhaal...

Beantwoorden
Stookforum
Admin
(@stookforum)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 6588

@odevie ibc's gebruiken wij ook. Zou geen probleem moeten zijn. Alleen een middel voor transport vinden. Ibc weegt 1500 kilo 🙂 

Bij mij worden ze gebracht, maar verzenden van zo'n. Ding heb ik nog nooit gedaan 🙂

Beantwoorden
Odevie
Registered
(@odevie)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Actief Lid
Berichten: 198

@stookforum zoals ik reeds zei, het is een heel ander verhaal. Problemen bestaan niet, alleen maar oplossingen. Je hebt vast wel transporteurs die alles transporteren van klein pakketje tot paletten.

Beantwoorden
Stookforum
Admin
(@stookforum)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 6588

@odevie klopt. Onze leverancier heeft zijn eigen heftruck bij zich. Mijn pakketdienst niet. Maar idd die bedrijven zijn wel te vinden als het moet. En dropshipping kan ook nog misschien.

Beantwoorden
Mayom
Berichten: 2
Registered
Topic starter
(@mayom)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 8 maanden geleden

Beste Ton, Leden,

De firma MAYOM is in oprichtingsfase, wij zouden gaan stoken en distilleren in Otegem, (deelgemeente van Zwevegem) West-Vlaanderen, België. Wij zijn 3 vennoten al dan niet met de partners inbegrepen.

Na lang zoeken, 2,5 jaar, hebben Alain & zijn vriendin Siriya, twee recepten ontwikkeld (2020) op basis van carïbische rum met toevoeging van onze eigen natuurlijke monoflorale Thaïse honing. Siriya is afkomstig van Phrae - Thailand, woont sinds + 35 jaar in België en UK en heeft samen met haar zus en haar neven een bedrijf opgericht om haar eigen honing te produceren. zij beschikken over 120 hectares bomen, 3000 bijenkasten en +/- 4 à 5 miljoen honingbijen. Ver verwijderd van autosnelwegen, woonkernen, industrie.

Zij leven voor hun productie maar produceren niet om ervan te leven. 

In 2018 - 2020 hebben wij voor het eerst haar honing ingevoerd in België, volgens verschillende internationale laboratoria (ILVO, Intertek, QSI, Central Food Laboratory of Chiang Mai - Thailand, Sciensano, RijksUniversiteit Gent, ... ) is deze honing van uitzonderlijke wereld kwaliteit, zij voederen de bijen van mei t/m midden november op een zeer speciale wijze, zij zijn de enigen die de bijen op zo'n manier voederen. Dit geheim, reeds meer dan 20 jaar bestaande, zullen wij nooit kenbaar maken. Zij gebruiken nooit sproeistoffen, pesticiden, chemische stoffen of andere schadelijke stoffen. Puur natuur en zij blenden nooit om de smaak dezelfde te krijgen als voorgaande jaren.

Onze honing zullen wij nooit verkopen, doch dient enkel voor het maken van onze rum-likeuren (Mayom 26 en Mayom 30 op basis van Caraïbische rum - suikerriet melasse) Jullie zullen onze likeuren kunnen vinden vanaf juni/juli 2021 in enkele (60) BeNeLux speciaalzaken. Wij zullen nooit verkopen in supermarkten.

Siriya zal zich bezighouden met de aanmaak/verscheping van de honing. Alain zal haar hierbij helpen en zal de verkoop in de BeNeLux behartigen. Bruce zal zich vooral bezighouden met de verschillende exportlanden en Kenneth zal zich bezighouden met het dagelijks bestuur en de financiële zijde van de firma. Wij zijn er nu al van overtuigd dat wij bijkomende werkkrachten nodig zullen hebben na verloop van tijd. Eerst stappen later zullen wij zien, het team staat met beide voetjes op de grond.

Verschillende klanten zijn wild van onze beide likeuren na het proeven van de samples en wachten ongeduldig naar de eerste leveringen.

In een volgend bericht zal ik dieper ingaan hoe Alain & Siriya op dat idee zijn gekomen.

Groet,

Alain & Siriya

Beantwoorden
4 Reacties
RuMo
 RuMo
Registered
(@rumo)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1108

@mayom, ik ben wel benieuwt naar jullie rum recept of is het een likeur? (want delen van ervaringen dat is wat wij doen op dit forum). En waarom wil je speciaal melasse uit de Caraïben? En waarom gebruik je geen melasse uit Thailand? En waarom heb je met zulke ambities een een forum voor beginnende stokers nodig? Want als je al 60 speciaalzaken heb overtuigt dat je 200.000 flessen kunt leveren moet je al over een degelijke aanvoerlijn beschikken. En waarom vertel je niet iets over het stoken maar wel veel over 1 ingrediënt? Een recept uit 2020 vindt ik ook niet zo oud, ik ben een beginnende stoker en mijn recept is al ouder. ik neem aan dat jullie een goed business plan hebben, maar alle ingrediënten importeren naar een land waar de productie kosten hoog zijn en het daarna weer exporteerden naar landen waar misschien ook al drank produceert wordt(want dat gebeurd overal) lijkt mij voor een beginnend bedrijfje niet rendabel.

Ja, je ziet het je stelt 1 vraag en krijg er gelijk 10 terug 😆 maar wij willen ook wat leren, want daarom zijn wij hier op dit forum.

Beantwoorden
Jank
 Jank
Registered
(@poacher)
Deelgenomen: 10 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 118

@rumo was mijn eerste gedachte bij eerste bericht..... 

in verleden tijd schrijven en dan op dit forum vragen naar één van je hoofdbestanddelen...... 

ik maak de beste spareribs, heb duizende klanten die met smart zitten te wachten. Iedereen wil hebben. En op bbq hobby forum ga ik vragen waar ik het beste vlees uit zuid Amerika kan halen en kan invoeren. Gaat om serieuze kilo’s.... 

Raar verhaal🤥

Beantwoorden
Ton
 Ton
Registered
(@ton)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Zeer Actief Lid
Berichten: 385

@de-stroper bezorg je de spareribs ook in noord Holland 🤣 misschien ook lekker om hier in de rookton te hangen. Geef mij het recept of neem je eigen vlees mee en we maken er een mooie dag van 🤣🤣🤣

Beantwoorden
Odevie
Registered
(@odevie)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Actief Lid
Berichten: 198

@mayom onderstaande opmerking ivm hoge productiekosten in Belgie was ook het eerste wat bij me opkwam. Alleen al voor de productie van alcohol, in de veronderstelling dat je de nodige licenties kan versieren, betaal je in Belgie rond de 3000 € accijnzen per hectoliter (pure) alcohol. Als je vanuit Zwevegem de Franse grens overspringt en je stokerij daar installeert betaal je "slechts" tegen de 2000 € accijnzen per hectoliter. Een flinke slok op de borrel, letterlijk en figuurlijk. In Centraal Frankrijk heb je dan weer spotgoedkoop vastgoed en een resem steunmaatregelen om startende bedrijven aan te trekken.

Bovendien is de rumcultuur (de bekende 'rum arrangé) in Frankrijk, dankzij de exotische overzeese gebieden, veel uitgebreider dan pakweg in Belgie. Op bijna elke beurs vind je stand met tientallen soorten rumlikeuren.

Het zijn maar ideen en voorstellen.

Beantwoorden
Bewust
Berichten: 185
Registered
(@bewust)
Actief Lid
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Volgend bericht op 1 april???

Beantwoorden
1 Beantwoorden
RuMo
 RuMo
Registered
(@rumo)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1108

@bewust 😉

Beantwoorden
Hilly
Berichten: 135
Registered
(@hilly)
Actief Lid
Deelgenomen: 9 maanden geleden

We worden aangesproken als Ton leden 🤣 

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Ton
 Ton
Registered
(@ton)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Zeer Actief Lid
Berichten: 385

@hilly 🤣😅🤣

Beantwoorden
Deel:

©2021 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?