Goedendag allen!
Ik ben Pepijn, 30 jaar en ben al een paar jaar van plan om zelf eens rum en/of whisky te gaan brouwen. Via stookwinkel heb ik 3 week geleden mij eerste mash gemaakt van melasse en dat ging nog niet helemaal super.
Momenteel heb ik een goedkope Vevor destileerketel om te kijken of het uberhaubt iets voor mij is, maar merk dat het de kwaliteit niet te goede komt.
Vandaar dat ik hier maar wat ben gaan rondneuzen naar ervaringen met andere apparaten en zodoende kennis op te doen over hoe het wel zou moeten.
Hoi Pepijn,
Welkom op het forum!
Alle begin is lastig. Wat ging er mis bij het maken van de rumwash?
Tussen haakjes ik ben ook wel eens tussendoor gestopt en later weer verder gegaan, niet aan te raden maar bij mij geen smaak verschil.
Welkom rumolist/pepijn.
Ik zal mij nog eens voorstellen ,ik zit niet zo vaak meer op het forum druk en ik stook op een eigenwijze manier, ik stook ongeveer 19 jr ben 71 en heb in het begin veel op het forum geweest topic 2000 enz.heb op de voorpagina van de Nieuwe Revu gestaan sta op VICE is een expositie in Utrecht over mijn mannier van stoken geweest.dit alles om het stoken uit het criminele sfeertje te halen.ik stook met een ketel uit Roemenië van 100 ltr en maak ongeveer 300 ltr per jr.voor mij is het een mannier van leven.ik stook ook primitief,fruit mais enz.wat ik stook vind iedereen lekker dus ben tevreden.zelf drink ik niet meer zit op een dieet,niet om dat ik teveel dronk.had oarta gescheurd overleefd maar 25 % dus blijft bij ruiken en paar druppels proeven.ik vind het wel leuk dat er zoveel leden bijgekomen zijn om deze mooie hobby te leren en te beoefenen.
Hé Chris, goed weer iets van je te horen. De Revu met jou stokers hoofd op de cover heb ik hier nog steeds ergens liggen. Best kloten dat je aorta een lekker drankje in de weg staat, maar mooi dat je nog steeds iets lekkers voor anderen stookt. Dat geeft de burger weer moed. Mooi om te horen.