Hallo forum leden.
mijn naam is Willem en ben woonachtig in Beverwijk
Ik ben met mijn 2e batch stookwijn bezig. Ik gebruik de 30liter stookemmer, kristalsuiker en Turbo yeast. Het distilleren doe ik met een 4 liter waterzuiveraar. Mijn eerste poging was met een snelkookpan en koper fit werk. Dat was leuk en leerzaam maar de temperatuur was helaas slecht regelbaar. Vandaar nu met de waterzuiveraar. Hier kan ik de temp digitaal mee regelen.
Dat werkt voor nu prima.
Welkom Willem, ik kom ook net pas kijken. Ik stook met een 12 liter alambiek, ideaal voor meerdere doeleinden.
Hallo allemaal,
Mijn naam is Christiaan. Na veel informatie te hebben gezocht over het stoken van drank is daar nu eindelijk de tijd gekomen om te starten.
Ik twijfel nog tussen een aantal ketels, namelijk de turbo 500 met alambic, een 25 liter destileerketel met mixer gestookt op gas, of een whisky ketel van 25 a 30 liter.
Het uiteindelijke doel is om whisky te gaan maken, maar eerst maar is oefenen met suiker om het proces onder de knie te krijgen.
Welkom zoekzoekie
Ik sluit me aan bij de 3 wijze mannen hierboven
koper is echt lekkerder en wat betreft bediening is koper net zo makkelijk al een T500
twijfel je nog lees je dan goed in