hallo forumleden,
ik ben Mahler, uit het zuiden des lands. Ietwat anoniem vanwege de juridische sfeer om het stoken als u begrijpt wat ik bedoel. Heeft iemand ervaring met de moeilijkheden hieromtrent?
Ooit begonnen met bier brouwen, maar gefascineerd geraakt door whisky, met name Benromach, Edradour, AnCnoc, Ledaig en Tobermory.
Morgen komt m'n stookketel binnen, 10liter, koper. Ik hoop erop om al doende iets meer van het proces te snappen, faints, heart, head etc., leren hoe die smaken ontstaan en veranderen, meer inzicht in whisky krijgen. En uiteindelijk hopelijk iets voor mezelf maken dat plezier geeft. Maar dat is leuker om te delen met anderen, vandaar m'n aanmelding.
Ik heb nog een paar kilo moutpoeder liggen en wat gist. Zou dat nog werken? Ik hou jullie graag op de hoogte en lees met genoegen meer in dit forum om aan de slag te kunnen, en alle hulp is welkom!
Mahler, welkom op dit gezellige en zeer leerzame forum.
Welkom! Veel plezier hier en je word al goed op weg geholpen. Misschien kun je een foto plaatsen van je koperen dame.
Welkom
Wellkom Mahler!
Een kookplaat lever ik in het geheel niet meer mee. Niks dan ellende met die dingen. Gewoon vuur. De vlammen hoeven niet om de ketel heen te slaan he😉.
Zelfs een campingbrandertje van de Action voldoet al bj een 10 liter ketel. Je bespaart vele uren opwarmtijd. Ook de stook zelf is beter af te regelen.
OK dat klinkt wel beter.
PS en sorry dat ik bij een concurrent heb geshopt
dat komt wel goed In de toekomst :))