Beste stokers,
Ik zit op de middelbare school en moet een project maken over alcohol. als proef hierbij moet ik zelf alcohol halen uit fruit. op school hebben we een destilatietoren. ik weet alleen enkel echt niet hoe ik moet beginnen en ik moet klaar zijn voor 12 februari. heeft iemand thuis iets om mij te helpen of tips en tricks. ik weet niet hoe ik moet fermenteren. ik heb genoeg appels en peren. alleen weet ik niet of ik voor 12 februari klaar kan zijn. kan iemand mij a.u.b helpen. ik kom uit regio limburg.
Mvg
Als je nu begint zou je ruimschoots voor 12 februari klaar kunnen zijn volgens mij.
Ik heb geen ervaring met fruit vergisten, maar er lopen hier zat mensen rond die dat zeer zeker wel hebben.
Succes!
hoi fer
het fruit zo klein mogelijk maken ik gebruik een tuin haksler dan fruit in een ton onder water zetten (je kan er suiker bij doen ik doe dat niet) en een fruit of bakkersgist er over en laten vergisten ik zou toch tot einde deze maand doen en stoken dan
Bedankt voor de reactie! ik hoop ook dat ik optijd klaar ben. het gaat er ook niet om of ik een drinkbaar iets maak. het gaat er gewoon om dat ik iets van alcohol uit het fruit kan krijgen a.d.h.v. destilatie. dan zou ik een goed punt krijgen. dus hopelijk kan iemand mij helpen 😀
Hi,
Een heel praktische aanpak is: neem een grote pot bessenjam of appelstroop en verdun die met water (1:1). Doe er dan een lepel broodgist bij en dek af met een theedoek oid. Na een week ruikt het al behoorlijk naar wijn/Cider. Dat sap kun je dan op school destilleren. Succes!
Haha WHortelaar, inderdaad zo simpel kan het zijn 👍.