Beste allemaal,
vrij kort geleden ben ik voor het eerst een pot-still tegengekomen, zo'n cooker met een ventilatie-muts erboven. Daarin heb ik enkele erg goedkope zakken wijn verdampt en ik moet toegeven dat het resultaat beter is dan het oorspronkelijke product. Ook het destilleren van kraanwater bevalt mij goed. Het demiwater gebruik ik als drinkwater.
Nu wil ik een paar stappen zijwaarts en voorwaarts gaan zetten. Zelf produceren van alcohol in de vorm van bier en eventueel dat gaan destilleren. Ik overdenk een grainfather g30 en een t500.
Later als dit forum mij vertrouwt stuur ik wel een foto van mijn huidige laboratorium op het aanrecht in mijn keuken.
Groet, Hans
Hoi hier een antwoord op weg naar de vijf berichten om meer te kunnen hier.
En weer een hallo naar iedereen!
Hallo Hans, welkom op dit leerzame forum.
Gedestilleerd of gedemineraliseerd water als drinkwater is niet iets wat ik zou aanbevelen eerlijk gezegd.
Welkom Hans in onze stookwereld.
Het dinken van demiwater is absoluut af te raden aangezien ons lichaam een brede waaier van mineralen, zouten en sporenelementen nodig heeft. Ons lichaam bestaat voor 70% uit water, ga je demiwater drinken dan riskeer je net zouten en mineralen te onttrekken uit cellen en weefsels.
Het stoken van bier is hier ook al aan de orde gekomen en is eveneens niet aan te raden. Bier bevat nl hop en andere stoffen welke nare smaakjes kunnen geven bij destillatie.
Een goed beslag op basis van fruit of granen is eigenlijk de essentie voor de productie van lekkere drankjes. Of een suikerwash voor een neutrale alchohol natuurlijk.
De G30 of T500? De eerste is wat meer gesofistikeerd en kan je ook makkelijker mout mee maischen voor bvb whisky.
Verder heel veel succes gewenst en met concrete vragen kan je hier steeds wel terecht
Welkom op dit leerzame forum!
Welkom Hans veel leer en leesplezier.