Meldingen
Alles wissen
Pagina 2 / 2
Vorige
2 mei 2024 15:16
voor de liefhebbers van absint , voor mij nog te ingewikkeld.
Maceraat gedurende 24 uur vanaf 170 f / 76 c
2 L 170 proof / 85% "brandewijn"
90 g alsem
53 g anijs
53 g venkel
26 g munt
53 g Citroenmelisse
5 g engelwortelzaad
Bewijs de maceratie tot 40% ABV en pot nog steeds. Maak een kleine hoeveelheid "voorschotten".
Verzamel tot 60% alcohol en bewaar als "harten"
60% - 40% kan worden bewaard om opnieuw te distilleren met de volgende batch cognac
40% en minder kan worden bewaard om opnieuw te destilleren bij de volgende botanische destillatie.
Scheid 48% van je harten en verwarm tot 140 f/60 c en kleur met:
2 g hysop
3 gram spinazie
Ik macereerde gedurende 12 minuten. Je moet veel langer macereren of de hoeveelheid plantaardige kleurstoffen verdubbelen of zelfs verdrievoudigen, omdat mijn absint niet sterk genoeg gekleurd was.
3 mei 2024 07:13
alles staat lekker te prutellen na mijn eerste mislukte poging, op naar de eerste run.
15 mei 2024 10:42
Alle is bijna gereed , vrijdag mijn eerst echte stook , ben benieuwd....
17 mei 2024 02:43
Ik ben benieuwd hoe de smaak wordt na je eerste destillatie 👍 alvast succes
17 mei 2024 20:41
Al lekker aan het proeven waar het hart zit?😀