voor de liefhebbers van absint , voor mij nog te ingewikkeld.
Maceraat gedurende 24 uur vanaf 170 f / 76 c
2 L 170 proof / 85% "brandewijn"
90 g alsem
53 g anijs
53 g venkel
26 g munt
53 g Citroenmelisse
5 g engelwortelzaad
Bewijs de maceratie tot 40% ABV en pot nog steeds. Maak een kleine hoeveelheid "voorschotten".
Verzamel tot 60% alcohol en bewaar als "harten"
60% - 40% kan worden bewaard om opnieuw te distilleren met de volgende batch cognac
40% en minder kan worden bewaard om opnieuw te destilleren bij de volgende botanische destillatie.
Scheid 48% van je harten en verwarm tot 140 f/60 c en kleur met:
2 g hysop
3 gram spinazie
Ik macereerde gedurende 12 minuten. Je moet veel langer macereren of de hoeveelheid plantaardige kleurstoffen verdubbelen of zelfs verdrievoudigen, omdat mijn absint niet sterk genoeg gekleurd was.
alles staat lekker te prutellen na mijn eerste mislukte poging, op naar de eerste run.
Alle is bijna gereed , vrijdag mijn eerst echte stook , ben benieuwd....
Ik ben benieuwd hoe de smaak wordt na je eerste destillatie 👍 alvast succes
Al lekker aan het proeven waar het hart zit?😀
denk te weten van waar die geur komt , na mijn ketel uitgegoten te hebben zat er een witte brab in vanonder , denk dat er gistoverschot in de ketel geheveld is, zal maandag proberen het distillaat terug in water te distilleren. hopelijk valt er wat te redden.
Als je overhevelt van gistton naar stookketel dan zal je onderin een grauw laagje drap tegen komen. Deze laat je achter in gistton.
Gebruik een kwaliteit gist .
Een goede alcohol uit suiker maak je als volgt.:
STOOKWIJN SUIKER .
2 kilo suiker los je op in 1 liter water van 80 gr waarin 5 gr citroen zuur is opgelost .
Hou dit 40 min op deze temperatuur .
Hierna voeg je 8 liter koud water toe .
Bij 21 -23 graden
30 gr van de gist .b.v. Bakkergist ( verse gist X 2 )
3 -5 gram diamoniumfosfaat of andere gist voeding zoals , gekookte havermout of bonen of wat rijst of 1,5 tot 3 theelepeltjes Marmite .y
Afsluiten in vat met een ontluchter of waterslotje.
Gem gist temp aanhouden van 21-23 gr
Na 3 weken zou het uit gegist
Sg onder zal rond 990 dan zitten.
Gebruik niet meer dan 5,5 kilo suiker op 25 liter wanneer je een sg boven 1090 krijgt zal ook gist onder druk moeten presteren dus bijsmaak.
Er zijn inderdaad gemodificeerde gisten die snel werken onder hoge druk. Dat is voor de power drinker wel leuk om een feest alcohol te creëren maar als je een beetje smaak begint te kunnen onderscheiden zal je snel overstappen op een simpel recept als hier . Dit jan niet mislukken.