Hallo allemaal,
Na jaren gestopt te zijn eindelijk weer de hobby opgepakt. Het kriebelde al een tijdje maar om de ketel te voorschrijf te halen was nogal een klus. Gelukkig is uitstel geen afstel geworden. De 20 liter alquitara is nog helemaal intact en na vele jaren stof happen voorzien van een mooie patina laag.
Alle benodigde spulletjes weer gevonden (sommige dingen zwaar over datum zoals testjes en gistvoeding) en ready to moonshine 😎 .
Waar moest ik direct aan denken? De whiskey van Odin. Wat heb ik daar veel van gestookt vroeger. Dus hop, naar de super en de tas vol laden met roggebrood en suiker.
Kortom, er staat weer een emmer druk te pruttelen nu.
Leuk hier geland te zijn. Iedereen heel veel plezier met de hobby.
Peter
Welkom terug peter. Welke regio huis je?
Benieuwd of je de prachtige alquitara ook wat anders laat verwerken dan suiker en roggebrood? Ik heb de 2.5l alquitara en ben er gek op.
Hoi Murmillo,
Regio veluwe. De alquitara vind ik fantastisch. Heb hem destijds in Portugal besteld. Daar werd hij naar zeggen met de hand geklopt. De Odin wiskey gaat er doorheen omdat ik dat recept nog kan dromen en het altijd op enorm veel waardering kon rekening van vrienden en fam. en laat ik hem nou zelf ook lekker vinden.
M’n keteltje heeft heel veel verschillende stokjes gezien. De beste herinneringen heb ik aan een pruimen stook. Daar had ik een berg van opgekocht bij een boer ( en je gelooft het niet, die me zat op te wachten met een roze cowboy hoed op. Een verhaal op och). Super rijp waren die dingen. Ik meen dat we (ik, m’n vrouw en m’n zoons) 3 dagen lang pruimen hebben gekneusd om die pitten eruit te krijgen. 2 x 120 Liter vat vol. Maar terug op die stook, die was echt fantastisch. Had ook heel erg m’n best gedaan destijds op de vergisting. Had toen een boekje van een Oostenrijks echtpaar die het proces beschreven en werkte met bijvoeden van de gist en sporen elementen toevoegden tijdens het vergisten. Dat heb ik toen ook gedaan. Wordt een lang verhaal zo maar laat ik het zo zeggen. De beste snaps ever was het resultaat.
Maar ook leuke dingen gedaan met koffieprut - steranijs - sinasappel schillen - rozijnen etc…. Had altijd een klein 5 liter vergistingsvat op het aanrecht staan om dingen in het klein uit te proberen.
Naast de alquitara heb ik ook nog een omgebouwd biervat met flux toren. Maar net zoals jij…… ben gek op de Alquitara
Welkom Peter, leuk dat je de hobby weer hebt opgepakt.
Welkom terug in de stook wereld. Zeker een goed plan om je Alquitara weer eens uit de motteballen te halen en iets lekkers te stoken.
Ik heb ook een Alquitara, maar krijg het maar niet onder de knie...
Iemand enige tips of uitleg waarmee ik nog eens kan uitproberen...
De T500 is zoals een koffie-set en wil meer de ambacht zelf onder de knie krijgen.
Vriendelijke groeten alvast!