Ik ben Willem Janssen en inmiddels geniet ik van mijn pensioen. Vorig jaar ben ik begonnen met een biologische groentetuin met veel bessen. Ook heb ik veel kiwibessen struiken geplant. Deze zullen pas in 2024 vruchten gaan geven en ik heb gehoord dat je daar uitstekende wijn van kunt maken.
Vorig jaar (oktober) heb ik winterrogge gezaaid en inmiddels tussen de 5 a 600 kg geoogst. Graag zou ik willen experimenteren om er whisky van te maken. Dit lijkt mij een super leuke uitdaging. De informatie die ik heb is uitsluitend via youtube en wat artikelen op internet.
Om niet zomaar wat aan te schaffen om te stoken (om teleurstellingen te voorkomen) zou ik graag advies willen hebben over de juiste investering.
Wie wil/kan mij daarbij helpen.
Groet,
Willem Janssen
Welkom Willem,
Al een aanbod van Robbert, dus als je in de buurt woont zou ik dat zeker aannemen. De goede man heeft mij in het begin ook op weg geholpen en de leercurve zeker versneld in de tijd tussendoor.
Betreffende investeringen, het ligt er aan welke hoeveelheden aan drank je wilt gaan maken, wil je op vaatjes rijpen of volstaan flessen met houtsnippers ook? Wat meer ambachtelijk of liever geautomatiseerd?
Whisky maken vanuit graan (en mout) blijf ik een van de leukste dranken vinden, dus ben bereid om mee te denken.
Welkom Willem ,
Dat is alvast een mooie eerste hobby! En idd die kun je mooie combineren!
veel Lezen hier op forum,vragen stellen
en gewoon doen !!!
dan komt het goed
Ik, en nog een collega, wonen tegenover Randwijk aan de Rijn. We hebben heel verschillende opstellingen, dus zou je kunnen vergelijken. Maar een trio afspreken kan lastig zijn.