Meldingen
Alles wissen

1e keer stoken


Berichten: 6
Topic starter
(@agterob)
Active Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Goede dag 

ik ben vers op dit Forum en heb een vraag 

ik heb bij de slijter gekocht jenever die ik wil destilleren dit om te oefenen hoe alles in zijn werk gaat nu is mijn vraag

Zit er hier dan ook  giftig alcohol in de voorloop?of hoef ik me hier niet druk om te maken ??

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
4 reacties
4 Reacties
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3174

@agterob Buiten giftige alcohol kan het zijn dat er in de voorloop sowieso wat smaken zitten die je niet wilt hebben, als oefening zeker leuk. Op het internet zie je een hoop filmpjes met het maken van cuts, deze onderverdelen in potjes en met ruiken en proeven uiteindelijk bepalen wat je in je eindproduct meeneemt.

 

Mijn advies is om te werken met een begin- en eindpunt alleen, de smaakverandering van een drank is bijna organisch en het is niet te voorspellen wat de combinatie van stoffen in de drank doet bij rijping. Het beginpunt is wanneer het zure wegtrekt uit het destillaat wat overkomt, het ruikt vaker ook als modelbouw lijm of nagellaker remover, het eindpunt is moeilijker maar gaat gepaard met een omslag naar meestal bittere smaken.

 

Ik las elders dat je whisky wilt gaan maken, in dat opzicht is jenever als basisproduct om te destilleren misschien wel wat moeilijker omdat de smaken van de kruiden ook meekomen. 

Beantwoorden
(@agterob)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Active Member
Berichten: 6

@alchemist 

dank je wel voor je bericht .de jenever gebruik ik niet om whiskey te stoken het is voor mij alleen een goedje om mee te oefenen in stoken ruiken en het maken van cuts.dat leek mij makkelijker als eerst een mash te maken echter wil ik er wel iets van een likeur van fabriceren maar dat komt later vandaar ook de vraag of de voorloop van bestaande jenever het giftige soort alcohol bevat 

Beantwoorden
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3174

@agterob Het zal zich misschien in hele kleine hoeveelheden daar bevinden, als je op de smaak je stuurt zoals eerder aangegeven dan komt het wel goed. In het verleden hebben we eens het methanol gehalte (dus wat jij de giftige alcohol noemt) laten testen van de dranken van een paar man hier, m'n "whisky" die op die manier gescheiden was had een methanol percentage van 0,00%.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10060

@agterob Alleen bij producten uit hard schillig fruit , steen fruit zijn stoffen een  aanwezig die enige toxische invloed hebben . Desondanks bij normale werkwijze zal dit ver onder schadelijke norm blijven.

Bij vergisting van graan en suiker producten zullen ook enige toxische stoffen aanwezig zijn maar dat is verwaarloosbaar.

 

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?