Meldingen
Alles wissen

1e stook troebel wit


Berichten: 11
Topic starter
(@dutchie)
Active Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Goedemorgen allemaal ,

 

Gisteren mijn eerste stook gedaan in de 10L Alambiek met een 3L pak rode wijn van de Lidl.

resultaat is ongeveer 450ml distillaat van rond de 65% vol, maar wel compleet wit troebel. Ziet er uit als al verdunde ouzo.

2 beginnersvragen: Kan dit kwaad? en kan ik dit filteren met koffiefilters of keukenpapier of zoiets?

 

Groeten, Dutchie

Beantwoorden
5 reacties
4 Reacties
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@dutchie Welkom,

 

Tijdens het overhalen komt er op een gegeven ogenblik spul mee over wat inderdaad het destillaat troebel maakt, aan het einde van de eerste overhaal komt dit vaker voor. Heb je toevallig een idee wanneer het destillaat troebel begon te worden?

 

Echter, het kan ook residue van fabricage van de alambiek, heb je deze eerst gereinigd, eventueel met een ronde water-azijn mengsel of een ronde met alcohol die weggegooid wordt erna?

 

Troebel worden komt meestal door hogere alcoholen (vaker aangeduid als foezelolie) of etherische oliën zoals bijvoorbeeld uit de anijs in de ouzo of citroenen in de limoncello, dit ga je niet kunnen filteren met koffiefilters en keukenpapier.

Beantwoorden
(@dutchie)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Active Member
Berichten: 11

@alchemist Hoi Alchemist,

 

Dank voor je snelle reactie. Ik had de alambiek met water schoonestookt, maar misschien niet lang genoeg. Het destillaat werd eigenlijk vanaf het begin al troebel.

 

Ik zal nog een keer schoonstoken dan en dit weggooien voor de zekerheid

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9953

@dutchie  het is mogelijk oorzaak zoals alchemist schrijft maar ook kunnen het magnesium zouten zijn of restanten van conservering middel.

Pakken wijn van liddle is niet altijd een hoge kwaliteit. Het zijn vaak wijnen die gevriesdroogd vervoerd worden en op plaats van bestemming weer aangevuld met (leiding )water .

Deze wijnen zijn NIET geschikt om te destilleren.

Ook al zou het heldere vloeistof zijn destilleren 

Persoonlijk Zou ik het niet drinken.  Je wordt er niet meteen ziek van maar bij destilleren concentreren diverse vervelende stoffen zich. 

Controleer altijd de kwaliteit van een wijn vooraf destilleren,! 

Met matige kwaliteit maak je bagger !

 

Beantwoorden
(@dutchie)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Active Member
Berichten: 11

@robbert dank Robbert, ik snap de logica.

Beantwoorden
Berichten: 158
(@chriswisky)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Kan ook komen door te hoge temperatuur of te warm koelwater.zeef het door keukenrol met laagjes wit ongeparfumeerd wc papier.ik heb dat vaker gezien bij luie stokers in Roemenië zo krijg je hem weer mooi helder.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?