Hoi,Β
Ik heb hopelijk binnenkort eindelijk weer tijd om wat te stoken na een verbouwing die gruwelijk uit liep.
De mash met druiven voor de slivovice heb ik niet eens gestookt maar zo de beek in gegooid omdat die net als de granen mash veeeeeel te lang gestaan heeft.
Maar nu is het hier 'aardbeien seizoen' en staan ze werkelijk overal met aardbeien voor een prikkie. Van het weekend komt er weer een marktje hier waar ze de aardbeien voor (omgerekend) een euro per kilo verkopen. En vaak heerlijke zoete aardbeien.
Nu heb ik bij Moonshiners eens een aflevering gezien waarin ze van aardbeien eau de vie maakten, dus dacht ik dat ga ik ook eens proberen.
Lang verhaal kort, hoeveel aardbeien zou ik nodig hebben voor 25 liter stookwijn?
Ha, kijk... Dat is verhelderend π ! Als ik het zo hoor kan ik er beter gewoon jam van maken π !
Β
In het verleden week mousserende aardbeienwijn gemaakt, net rose champagne met aardbeienwijn. Voel vooral bij de dames erg in de smaak π
Recept dat ik toen gebruikte:
6 kilo aardbeien, 1500 Gr suiker, 4,5 ltr water, 1 tl citroenzuur, champagne gist en gistvoeding. Wel uitkijken voor oxidatie.Β
Ik wil het ooit weer eens maken en dan een keer overhalen....