Hallo,
Eindelijk alle kruiden gevonden voor het maken van een abinthe. Nu staat er een dubbele hoeveelheid te trekken in een 3l pot. Bij het bekijken van de film had ik een paar vragen.
- 60 procent alcohol. Ik veronderstel dat men 60 procent alcohol gebruikt zodat alle kruiden onder de alcohol staat. Is er nog een andere reden? Stel dat men alcohol gebruikt van 40 graden of 80 graden. Heeft dit een ander effect op de kruiden?
- Na een 5 tal dagen wordt het kruidenmengsel, 2 uur verwarmt rond de 55 graden om er nog meer smaak uit te krijgen. Is dit hetzelfde effect als men het kruidenmengsel langer laat staan. vb. 14 dagen. Of heeft de warmte een gunstigere invloed dan de tijd?
- In dit geval worden de kruiden niet mee gedestilleerd. In andere filmpjes worden de kruiden wel mee gedestilleerd. Ik dacht dat het een goede werkwijze was om steeds de kruiden mee te destilleren om nog meer smaak te hebben. Enig idee waarom dit nu niet gebeurt?
Groetjes,
Choncha