Meldingen
Alles wissen

advies gevraagd: vreemde smaak likeur opnieuw stoken?

Pagina 2 / 2

Berichten: 111
Topic starter
(@p)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Schillen waren zonder wit. Blijkt dat het bergamot citroenen waren.
Robbert zou je me op weg kunnen helpen met contrast smaken en hoe dit aan te pakken?
Heb paar flessen likeur staan en 1 pot alcohol met schillen

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Je wil de huidige drank verbeteren en drinkbaar maken begrijp ik ..
Als je wil de alcohol opschonen zul je natrium chloride moeten Gebruiken .
Wat is momenteel de overheersende smaak , bitter , aards , zuur , zilt

Beantwoorden
Berichten: 579
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

het enige dat je rekening moet houden dat er in limoncello suiker zit. Dat kan eventueel een probleem geven met aanbranden. Hangt af van het vermogen van je ketel. Voor de rest kan het de beste limoncello worden als je van het destillaat nieuwe limoncello maakt. Ik wens je veel succes ermee.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wanneer je de drank zo als die is gewoon opnieuw zal destilleren kun je smaken aanwezig afzwakken maar ook bepaalde smaken concentreren .
Als je gewoon opnieuw overhaaltje moet het nu zien als een maceraat .met een fout
En zeker als er zure bindingen zitten aan alcohol .
Gebonden vormen als acetaten raak je niet makkelijk kwijt .

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

natrium chloride zal je RVS aantasten...

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Natrium chloride in te hoge verhouding wel maar in goede verhouding met zuren is het neutraal en geeft geen schade aan rvs

Beantwoorden
Berichten: 102
(@rikvanbeusichem)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Probeer eens wat sinaasappel schillen en koriander zaad toe te voegen. Het is dan uiteraard geen limoncello meer, maar het verbloemt ‘vreemde’ smaken.
Als je alleen de schil gebruikt hebt is de drank niet zuur.
In de schil zit voornamelijk limoneen.
Ook een beetje wit is geen probleem. Het beetje bitter dat er in zit geeft met de hoeveelheid suiker in de limoncello een bredere smaak naar verloop van tijd.

Beantwoorden
Berichten: 111
Topic starter
(@p)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Smaakt nu niet fris maar heb gelezen dat dat juist aan deze soort citroenen ligt.
Is inderdaad wel een idee om sinaasappel schil en koriander zaad toe te voegen.
Heb ook al gedacht aan limoenschillen.
Ga een experiment van maken ?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Je kunt dan inderdaad wat limoen en gentiaan toevoegen . Gentiaan voor contrast verhoogd de beleving van de citrus .

Beantwoorden
Berichten: 18
(@stoker)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Is opnieuw maken en deze weggooien niet gewoon het makkelijkst. Gewoon je verlies nemen.

Ik heb ook nog oude mislukte limoncello staan maar ik ga het de volgende keer als mijn vergisting bijna klaar is deze verdund toevoegen om de laatste suikers te vergisten en dan afstoken. Ik gebruik turbo gist en klaar niet en krijg alcohol zonder bijsmaken. Ik ga de uitdaging de volgende keer aan, of mijn ketel deze smaken er ook uit stookt. Als het niet lukt dan wordt het handalcohol.

Ben wel benieuwd wat je uiteindelijk doet en als je deze herstookt naar het resultaat.

Beantwoorden
Berichten: 1833
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ja, weggooien hoeft niet. Het is altijd wel ergens voor te gebruiken. Is het niet voor ontsmetting dan wel om de BBQ er mee aan te steken. Het weg zetten van een drank waar je niet tevreden over bent is ook een goede optie. Ik heb dranken gehad waar ik na een jaar wel tevreden over was.

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?