Meldingen
Alles wissen

Air still


Berichten: 35
Topic starter
(@glennfiddich)
Trusted Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Iemand al ervaringen met de Air Still met refluxkolom? Het lijkt me voor persoonlijk gebruik minder gehannes dan met die grote Turbo 500 iedere keer, maar ook minder kwaliteit? Ik heb er nu een Vevor Air Still naast, maar die haalt de 90% niet... 

Beantwoorden
3 reacties
3 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10062

@glennfiddich vavor kolom still geeft dezelfde kwaliteit als de t500.  

Je kunt daar ook mee 90 % halen door goed temperatuur Beheer. ( Het lukt ook met alquitara, potstill , alembiek ! Gewoon beetje vaardigheid )

het is trouwens  onzin dat je altijd 90% of hoger alcohol nodig hebt. En 90 % of 95 % zelfs wil niet zeggen dat de alcohol neutraal is. Slechts enkele ppm stoffen in de rest 5 % maakt alcohol al niet neutraal. 

Dus ook met de t500 moet je meerdere keren overhalen om een redelijke neutrale alcohol te maken . Tenminste als je die nodig hebt.

Voor mengen en roeren met essances ,smaak en kleurstoffen gebruikt men meest hoog percentage maar het is maar een handje vol dranken waar zulke percentages verder voor nodig zijn .

Een basis alcohol is karakter bepalend. Een goed gestookte alcohol van 78%-88%  kan juist de warmte / katakter geven aan de drank die nodig is. 

Denk aan granen jenevers , rum , whiskey, gin brandy''s , enz enz .

 

Beantwoorden
(@glennfiddich)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 35

@robbert De Vevor heeft een digitale temperatuurregeling, wat wel een gevoel van precisie geeft, maar niks zegt over de werkelijke nauwkeurigheid van de thermostaat. Ik heb er in ieder geval nooit meer dan 60% mee gehaald. Eigenlijk hetzelfde als de rechttoe-rechtaan soepketel op een inductiekookplaatje waar ik een paar jaar geleden mee begon. Daarom trok de Air Still met refluxkolom van Still Spirits mijn aandacht. Jammer dat er geen refluxkolom voor de Vevor is om het uit te proberen. 

Ik ga er trouwens vanuit dat een mix van 900ml pure alcohol en 100ml water per saldo nog altijd minder verontreinigingen bevat dan een mix van 600ml pure alcohol en 400ml water. Of maak ik nou een denkfout?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10062

@glennfiddich hangt er van af wat voor stoffen er aanwezig zijn . Maar in 100 ml kunnen net zoveel of zelfs meer zuren zitten dan in 400 ml.  Er zijn diverse stoffen met allen verschillende damp temperaturen. Het kan wezen dat je een verschillende temperaturen meer of minder vervuiling mee krijgt .

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?