Meldingen
Alles wissen

Alcohol verdunnen ! ?

Pagina 1 / 2

Berichten: 31
Topic starter
(@groentje)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Bestaat er een tabel die aangeeft hoeveel water ik per liter zuivere alcohol moet gebruiken om

het alcoholpercentage  te doen dalen met bvb 1% / 5% / 10% etc. of een formule waarmee ik

dit kan berekenen?

Ik wil alcohol van 92% verdunnen tot 35% tot 40% !

Beantwoorden
24 reacties
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden
Beantwoorden
Berichten: 522
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Deze site is erg handig :

http://homedistiller.org/calcs/dilute

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@klaza)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

New Member
Berichten: 1

@capo70 Ondertussen removed link

Beantwoorden
Berichten: 31
Topic starter
(@groentje)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Bedankt! Die 2de is zeker super simpel!

 

Beantwoorden
Berichten: 22
 Bass
(@bass)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Stillmate !

Beantwoorden
Berichten: 22
Berichten: 22
 Bass
(@bass)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Google vind hem ook !
Stillmate staat ook in de playstore android !
Handig op de phone !

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Wat moeilijke formules?1ltr van 95% iets minder dan een ltr water 90 cl. 40% heb je 80% 1 ltr water.controleer met alc.meter zo moeilijk is dat niet doe ik altijd zo.gr.??Chris.V.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ja snap ik maar de Ervaring van jou Chris.V. dat maakt het makkelijk sommige mensen hebben er moeite mee en een reken voorbeeld is dan handig voor diegenen.
( likeuren waarin bij de distillatie etherische oliën zijn mee overgehaald. of dranken waar al suiker is toegevoegd is niet goed controleerbaar meer met een alcohol weger . Soortelijk gewicht zal afwijken . dus ook meeting )

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Schone Alcohol waarin kruiden en vruchten worden getrokken veranderd ook SG van dus met dobber gewogen percentage ook . ( temperatuur bij meten van percentage maakt ook verschil . alcohol meters zijn op 15 graden " geijkt " . Elke 2,5 graden verschil maakt een afwijking van 1 %)

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik werk inderdaad veel op gevoel,kan ook door het schudden met de fles ongeveer zien het alc.percentage,hoe sneller de bubbels weg hoe hoger het percentage.ik stook ook net zo goed op hout.ik heb er veel lol in om zo primitief mogenlijk te werken,en zonder veel hulp middelen,en op gehoor en gevoel,maar het resultaat moet wel lekker zijn.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

werken op gevoel , smaak , reuk maak je de mooiste dingen mee maar is ook stukje ervaring . En daaruit kun je makkelijk lekkere experimenten doen . Helemaal mee eens. Chris.V.
op Primitieve manier maak je de lekkerste authentieke Whisky's , gin, Rum en Absinth . maar dat vergt iets ervaring . daar heb ik ook zeker veel lol in .
Voor andere of de nog beginners zijn wat formules en voorbeelden een handvat.
Wanneer je nu iets lekkers heb gemaakt en je wil dat over een tijdje herhalen is makkelijk om die basis dingetjes te weten of te kunnen naslaan .
Dan is nauwkeurigheid in berekenen en notuleren wel handig . m.vr .gr Robbert

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Robbert heb je gelijk in.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?