Meldingen
Alles wissen

Amylase in melasse


Berichten: 13
Topic starter
(@marcelleke)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Goedendag, ik heb zo een can melasse met zakjes amylase gekocht bij stookwinkel. Nu zie ik hier enorm veel complexe info over amylase en toepassing bij granen. Ook veel info over melasse vergisting. Maar ondertussen zie ik door de bomen het bos niet meer. Op andere sites lees ik zelfs dat amylase icm melasse geen toegevoegde waarde heeft. Is er een eenvoudig stappenplan hoe de amylasepoeder toe te passen in deze set met melasse?

Groet

marcel

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
1 reactie
1 Beantwoorden
RuMo
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2111

@marcelleke ik weet dat in het verleden een aantal forum leden en ook andere amylase gebruikte voor de rum, maar of het aantoonbaar beter was is maar de vraag. Ik denk dat het de bedoeling is dat de enzymen nog wat suiker of smaak uit de vezels van de melasse haalt. De amylase werkt ook wel iet op lage temperatuur maar het beste is als je de melasse verwarmt tot 67 graden en dan de amylase er door roert en die temperatuur een uur aanhoud. Zelf gebruik ik mout en de enzymen daarvan zullen dan ook wel wat doen, maar het gaat mij meer om de gistvoeding die uit mout vrij komt.

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?