Meldingen
Alles wissen

Appelmelasse stoken en dan?


Berichten: 33
Topic starter
(@arjan-van-d)
Eminent Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Dag allen,

Ik heb 50 liter appelmelasse besteld en in huis. Nu ga ik deze stoken en wil deze gebruiken als basis alcohol.

Super mooi natuurlijk, want ik stook deze met de alambiek, dus de smaken komen mee.

Maar..... wat kan ik hiermee dan maken. Kan ik dan alleen fruit laten marchanderen? Ik krijg niet echt hoofd groepen zoals dat je van rietsuikermelasse rum maakt. 

Hoe dan ook een basis alcohol ervan maken zal altijd lekker zijn en zelf experimenteren, maar iets in een categorie maken lijkt me ook wel wat. 

Beantwoorden
2 reacties
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9948

@arjan-van-d je kunt iets eenmalig overhalen en de basis aroma meenemen in de drank. Ne kunt het ook 3 x overhalen tot een zachte smaak arme alcohol voor diverse likeuren. 

Het is maar waar jou palet uit moet bestaan .

Een granen jenever krijgt warmte uit achtergrond van basis ingrediënten. 

Een rum krijgt zijn smaak niet uit de molasse maar uit de foezels en vezels die accenten geven.

Slivovitz krijgt zijn punch uit de eenvoud van stoken van de pruim. Zou je die vaker overhalen krijg je iets wat meer nijgt naar arak.

Een basis stoken uit druiven  geeft een bredere basis dan appel omdat deze milder is in smaak .

Een Appelwijn stoken over secondair met natrium hydroxide geeft een mild droge achtergrond wanneer je deze als basis alcohol gebruikt.

 

 

Beantwoorden
Berichten: 33
Topic starter
(@arjan-van-d)
Eminent Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Dus lekker experimenteren. Is ook er leuk en iets waar ik van hou. Dank je Robbert! We gaan lekker aan de slag!

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?