Meldingen
Alles wissen

Appelpulp persen


Lambik
Berichten: 197
Topic starter
(@lambik)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Wanneer kan ik het beste (gistende) appelpulp persen? Het Volkomen stookboek zegt na een aantal dagen… is dat dan 2 of bijvoorbeeld 10 dagen? En verstoor je het vergistingsproces dan niet? 

Beantwoorden
6 reacties
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@lambik  je perst voor vergisten of na niet tijdens. .

Beantwoorden
Lambik
Berichten: 197
Topic starter
(@lambik)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Bedankt. Waar blijven de dode gistcellen in de pulp? Deze kunnen niet bezinken zoals bij een suikerwash. 

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@lambik de meeste zakken toch naar beneden . Je vind ook een drap laagje onder in .

Met destilatie lrijg je ook nagenieg niets.van de restanten mee.  Meeste gevaar zit dat mensen te lang laten staan te bezinken .

Dan krijg je juist ontbindende Cellen . Dit geeft  zwavelwaterstof/ waterstofsulfide .

Dat geeft enorme bijsmaak en geur .

 

Beantwoorden
Lambik
Berichten: 197
Topic starter
(@lambik)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Ik ga het zien, wederom bedankt.

Beantwoorden
Lambik
Berichten: 197
Topic starter
(@lambik)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Hallo stokers, vaak lees ik dat je fruitpulp mee kunt stoken voor meer aroma/ smaak en alcohol. Wordt deze pulp eerst geperst, of direct ongeperst in de kookzak gedaan en dan op een au bain Marie gestookt? 

groet, Lambik 

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@lambik pulp kin je gewoon in eerste overhaal mee Stoken . Je kunt een bodemrooster of een  kookzak gebruiken als je ketel gauw zou aanbranden .

Let ook op dat de temperatuur mag niet boven 95 graden komen.   Boven 95 gr verbranden smaakstoffen . Dus is een absolute stookfout .

Wanneer je met meerdere ketels stookt gebruik je de pulp in primaire vat  en lowwine in in secondair .  je kunt eventueel een voorverwarmde  lowwine terug over pulp stoken Maar daarbij zal je nogmaals de scheiding moeten maken 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?