Meldingen
Alles wissen

Apple cider mangrove jack hulp nodig


Berichten: 56
Topic starter
(@dragonyichi)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Goedenavond!

Ik ben bezig met het proces om cider te maken met zo'n pakket van Mangrove Jack. Ik ben hier mee bezig met mijn vriendin en een vriend. Vriendin die de instructies volgde heeft ons vervolgens 23 liter toe laten voegen in plaats van "top up" tot 23 liter. Nu zit er in plaats van 23-25 liter "appelsap", 30 liter in het vat. Ik vond al dat het erg verdunt smaakte... Enige tips om dit te kunnen herstellen?

Ik heb nu een grote pan met 5 liter "Appelsap" erin en wil dit inkoken tot zo'n 3 liter en dit twee keer herhalen ongeveer. Zou dit werken? Of zou dit schadelijk zijn voor de suikers?

Met vriendelijke groet,

Mike (Dragonyichi)

Beantwoorden
15 reacties
Berichten: 33
 Sjon
(@sjon)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Heb er nier echt ervaring mee, maar denk dat de gist 30 liter ook wel vergist krijgt.
Heb het wel eens geprobeerd met gewoon bakkersgist netjes nagegist op fles. Prik zat er meer als goed op maar het resultaat was vrij zuur.

Beantwoorden
Berichten: 56
Topic starter
(@dragonyichi)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ben bang dat de smaak met 30 liter te "waterig" zal worden. Aangezien de appelsap zelf al vrij waterig smaakte.

Beantwoorden
Berichten: 33
 Sjon
(@sjon)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Is voor mij al even geleden maar had geloof ik een sg van 1050, en eind sg van onder de 1000. Dus was een vrij Steve ge cider, werd er ook erl vrolijk van. Maar de smaak was zuur

Beantwoorden
Berichten: 56
Topic starter
(@dragonyichi)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Heb net gemeten; Begin SG zit op 1035. 1050 is best flink, had je zo'n pakket van Mangrove Jack?

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Waarom doe je bij het bottelen er anders geen melksuiker in, dat vergist niet een smaak zoet, zodat hij minder zuur wordt... 

Beantwoorden
Berichten: 56
Topic starter
(@dragonyichi)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb als zoetstof Sorbitol in huis, dat kan misschien wel. En anders wat appel extract. Het inkoken gaat wel vrij goed volgens mij. De smaak wordt geconcentreerder (iets zuurder) dus ik heb wel de indruk dat dit lukt.

Beantwoorden
Berichten: 140
(@flyger)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Appeldiksap erbij. 0,5 L is goed voor 4 liter sap normaal. Heb je meteen een goede smaakexplosie. Bij Appie, kost € 3 of zo. Onverdund toevoegen en goed roeren

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2690
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik heb ervaring met zo,n pakket. Ook ergens gerevieuwd.... dikzak is een oplossing, of wat suiker.

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2690
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ps. Als je inkookt, kook dan een deel in en niet alles.

Beantwoorden
Berichten: 33
 Sjon
(@sjon)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Nee had geen pakket, gewoon appel sap gekocht en iets van had een sg van 1040 dacht ik. En had nog wat suiker staan.
Maar is al lang geleden dus weet het niet precies meer. Enkel dat het vrij zuur geworden was

Beantwoorden
Berichten: 818
(@pikketanus)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik weet niet of een dikzak mijn gewenste smaakexplosie is?
Appelsap uit concentraat laat zich wel redelijk inkoken iig (voor een likeur gebruikt), diksap heb ik nog niet geprobeerd. Lijkt me idd wel waardevol want ik vermoedt dat ze voor aroma behoud vacuüm distilleren bij lagere temperatuur.

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2690
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik weet niet of een dikzak mijn gewenste smaakexplosie is? Appelsap uit concentraat laat zich wel redelijk inkoken iig (voor een likeur gebruikt), diksap heb ik nog niet geprobeerd. Lijkt me idd wel waardevol want ik vermoedt dat ze voor aroma behoud vacuüm distilleren bij lagere temperatuur.

Wat heb ik gelachen om je post. Mn aanpas spellingcontrole maakt er weer een zooi van. Het is indd. Diksap 

 

Beantwoorden
Berichten: 40
(@gerard01)
Trusted Member
Deelgenomen: 10 maanden geleden

Lijkt mij het beste om mijn vraag hier te stellen. Ik had nog 2 zakken met Mangrove apple cider en 2x cider enchancer staan en ze staan beide al lekker te borrelen. 1 wil ik straks afvullen in flesjes van 33 cl met kroonkurk. Maar mijn vraag was meer kan ik de andere 23L met de T500 met de koperen doom overhalen, heeft iemand hiermee ervaring mee? Zoniet dan heb ik genoeg zo deze zomer aan appel cider 😮 

Beantwoorden
2 Reacties
Admin
(@stookforum)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 6760

@gerard01 deze kun je met de Dome zeker distilleren. Lekkere basis voor Eau de Vie of Calvados!

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1836

@gerard01 je heb nooit genoeg cider, als ik thuis eens goed ga zoeken dan heb ik zeker 7 kratten cider(0.45 beugelflessen) van verschillende jaren. De Mangrove pakken heb ik nooit gebruikt maar de appelsap van de Lidl wel. En die heb ik gestookt met de T500 met dome of een bubbelplaat kolom. En dat werkt prima.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?