Meldingen
Alles wissen

Beetje bezinksel


Ed
Berichten: 50
 Ed
Topic starter
(@vered)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beste leden,

Een maand geleden mijn mais op flessen gedaan , heeft eerst een paar maanden op een eiken vaatje gezeten van 5 liter .

Dan door een keukenpapier in de flessen gedaan en was mooi helder .

Nu zie ik op de bodem na een maand of 2 toch op de bodem wat bruin bezinksel liggen, waarschijnlijk van het vaatje . ik heb dit met eiken schilfers ook als eens gehad . 

Wat denken jullie nog eens opnieuw door een keukenpapier filteren of zo laten?. Smaak is in ieder geval goed .

Groeten 

Ed

1611581312-IMG_20210125_141639.jpg
Beantwoorden
7 reacties
5 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@vered als het weinig is zo laten . Anders even afhevelen .

Je kunt ook filteren  .

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1835

@robbert, en dan noem je het een natuur product, en je vertel er bij dat je het wel weg kan krijgen maar dat je dan smaak verlies. Bij mijn bruine rum had ik dit ook. Dan filterde ik het door een koffiefilter en dan bleef het een tijdje weg, na een paar keer  was ik dit zat en heb ik het door mijn koolstof filter gedaan. Het is nu niet meer terug gekomen, maar de smaak is ook voor een deel weg. Ik heb dus wel een beetje spijt.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@rumo. Er zijn o.a . diverse brandy's , wijnen , eau de vie en ook whiskey's  die wat bezinksels bevatten dat laatste deel schenk je niet uit . 

Wanneer je een drank door koolstof filter haalt raak je smaak kwijt en kun je weer zweem van koolstof krijgen .

Wanneer je het goed wil doen klaar je de drank na dat kan met b.v. vislijm , kiezelguhr of bentoniet en daarna hevel je af .

En het beetje met bezinksels mik je weg .

 

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1835

@robbert, een beetje zweem vind ik persoonlijk niet erg(koffiefilter en klaar), maar als je dat bij een gast voorzet vinden ze dit raar en worden ze argwanend. Met een koolstof filter heb ik met wodka wel goede ervaring, maar doe dit alstublieft niet met een donkere drank.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@rumo vodka is eigenlijk ook een  van de weinige drank soorten waarbij een nabewerking met koolstof gedaan wordt .

Bij andere dranken is het gebruik van koolstof geen nabewerking maar een correctie .

Correctie' s na de tijd moet je voorkomen . 

 

 

Beantwoorden
Catnip
Berichten: 336
(@catnip)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Het komt inderdaad van het eiken. Whisky (alcohol) is laag in pH. Na verloop van tijd volgt er meer afbraak van het hout. Dit zit eerst in oplossing omdat zo fijn is. Langzaam uitschenken dus.

groeten Catnip

Beantwoorden
Ed
Berichten: 50
 Ed
Topic starter
(@vered)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Alvast voor jullie antwoorden, ik ga zeker al niet door een koolstof filter doen de smaak is goed .

Mss nog eens door de koffiefilter, en dan eens bekijken .

Groeten

Ed 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?