Goedemorgen,
Ik heb een vraag. Ik heb zelf bier gemaakt en het is niet lekker. Weet iemand of ik het bier kan distilleren?
Stokerij Lubberhuizen verkoopt al jarem eau de biere. Gewoon gestookt bier. Zal uiteraard per biersoort verschillen.
De basis van bier is gelijk aan whisky, alleen zit er dan wat hop bij en dat proef je terug. Dit wil niet zeggen dat het vies is. Over smaak valt immers niet te twisten.
t is ook niet zo dat het niet zou kunnen het hangt wel af van wat is de samenstelling is en hoe het zich vormt tijdens destileren . Niet alle bieren zijn ook zo gemaakt met doel om er wat anders van te maken .
Evenals gember bier en gember wijn kan heerlijk zijn en Met Gember kunje een heerlijke likeur maken maar ook een vrezelijke muffe bagger smaak krijgen
inmiddels heb ik de batch met bier verstookt , nu is er iets vreemds aan de hand en weet niet hoe dit kan.
Ik heb de alcohol 42% op eiken snippers gezet welke licht geroosterd waren en na 1 dag was de alcohol verkleurd naar olijf groen.
Smaak is niet echt aanwezig van het hout.
bijgaande enkele foto,s van drank en houtsnippers.
Wie heeft hiervoor een verklaring, komt dit door de hop ?.
Ik heb vorig jaar ook restanten bier in mijn T500 gedistilleerd voor pure alcohol. Maar deze was toch niet zo zuiver. Toch zaken overgehaald die ik niet wil. Zou filteren nog een optie zijn?
Ik had nog 2 kratje R.I.S (Russian imperial stout) met teveel koolzuur, die heb ik vandaag gestookt, maar deze keer met mijn zelfbouw ketel. Om bewust smaken over te halen. Wordt vervolgd.