Beste vrienden ,
hier ben ik nog een keer , vandaag dacht ik bij mezelf ik heb nog in de koelkast een 5 liter druivenconcentraat .
Ik heb hier zo een 3tal liter uitgehaald en hier dus 12 liter water bijgedaan in totaal dus 15 liter om dit dan te vergisten naar een beetje parelende wijn en een deel te verstoken .
Bij het meten was mijn soortelijk gewicht 1068 en mijn zuurtegraad maar 2,4 .
dit gemeten met blauwloog en een ph meter allebei de zelfde waarden
Dit betekend dus dat ik te weinig zuur heb en dat ik dit zal moeten aanzuren met wijnsteenzuur .
Wat ik niet begrijp is dat ik in de proefbuis dan wat wijnsteenzuur heb gedaan en als ik dat nameet met blauwloog dan is het zuurtegehalte gestegen wat zou moeten dus .
Als ik dit nu nameet met mijn ph meter dan zakt de waarde van het zuurgehalte volgens mijn ph meter .
Dit is heel verwarrend , iemand hier een uitleg voor ?
Alvast bedankt