Meldingen
Alles wissen

Blauwe schimmel vlokken/draden


Bewust
Berichten: 359
Topic starter
(@bewust)
Honorable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Heeft iemand een idee wat de blauwe schimmel vlokken en draden in mijn potjes distillaat kunnen zijn en wat te doen?? Het zit enkel in de potjes middenloop met een percentage van 35 tot45%. Dus boven de 45% en onder de 35% zit het niet in. De geur in deze potjes is trouwens heerlijk appelig.  Het is 1ste stook met Alquitara en met gewoon Alambiek van appel/peren stookwijn. Ik wil als ik mijn laatste 2 emmertjes gestript heb alles voor de 2de keer stoken maar twijfel of ik de potjes met die blauwe draden wel mee moet nemen. Wat is wijsheid??    
1610999853-8A1C9DC4-D1A5-4B49-9F04-026E0C13FD9D.jpeg
Beantwoorden
4 reacties
Robbert
Berichten: 9926
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

 

ik kan niet goed zien op foto .

Het kunnen vrij gekomen koper oxiden zijn . 

Was de ketel binnenkant en uitstroom goed schoon ?

was de stooktemperatuur hoog ? 

Reinig de ketel goed !

Filter het deel en stook het opnieuw.

Beantwoorden
2 Reacties
Bewust
(@bewust)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 359

@robbert ik heb het in mijn kleine 10 liter keteltje gestookt en nooit eerder dit verschijnsel gehad. Spoel na iedere stook de ketel om en poets er ook nog weleens met een spons door heen, dus moet eigenlijk schoon zijn.

Ik filter het wel en doe een 2de stook. Bedankt voor de reactie.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9926

@bewust  als je bij een deel slecht kun in de uitstroom een kurkje doen  en deel zo nerrsmzetten dat je het even in de azijn kunt laten staan . Daarna even naspoelen . Bij Vochtig opgeborgen kan er wat oxydatie ontstaan . Dat kan een blauw groene aanslag geven en als je deze niet verweiderd kan dat in het destilaat meekomen .

Beantwoorden
Bewust
Berichten: 359
Topic starter
(@bewust)
Honorable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Eigenlijk  spoel ik mijn ketel en de rest altijd netjes schoon na afloop van een stook. Misschien toch een keer een etmaal met azijn of citroen laten staan. 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?