Meldingen
Alles wissen

Boeken of website voor meer info over alcohol maken


Berichten: 4
Topic starter
(@willy00)
Active Member
Deelgenomen: 4 maanden geleden

Hoi welke boeken zijn interessant om lezen. Ben wat bang voor methanol.

Wat is jullie mening of ervaring hier mee.

Is het voldoen als je de voorloop weg doe?

Of zijn er nog ander punten waar je zeker naar moet zien? 

 

Beantwoorden
4 reacties
4 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9961

@willy00 als gewoon granen ,knollen  gebruikt of suiker is hoeveelheid nihil bij fruit met harde schil is er kans op methyl  .  Door vooraf even het fruit in heet water te zetten en kook erover is het enzym wat methyl afscheid nihil. 

De rest methyl die op andere manieren ontstaat bijvoorbeeld door  gist bij moeilijke vergisting is verwaarloosbaar. 

Wanneer je bij de fruitsoorten veel methyl kunt verwachten als pruimen , abrikozen kun je een voorstook doen op 65-67 graden . 

In principe is de methyl mythe onstaan door voornamelijk kneierij , moonshiners en mensen die goedkope spiritus en koelvloeistof mede gebruikte om volume te krijgen.

 

Zie

Beantwoorden
(@willy00)
Deelgenomen: 4 maanden geleden

Active Member
Berichten: 4

@robbert met welk product had je de test gedaan op mehyl? En vraag over zelf je ketel maken. Met het solderen maakt dat uit met wat je het doe? Hoe veel liter tank zoek je best?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9961

@willy00 ik heb deze al meerdere keren geplaatst. 

: een test om te bepalen of er methanol ( methylalcohol) in uw alcohol zit .

 

Neem van uw alcohol 5 ml verdunning van 10% alcohol .

 

voeg 3ml oplossing kalium-permaganaat toe .(kalium permagnaat 3,16 g in 100ml oplossing )

 

Voeg nu 2ml fosforzuur 25% toe.

 

laat dit 15 min staan . er ontstaat een bruine aanslag . voeg nu 2ml oxaalzuur toe,

 

( oxaalzuur 6,3mg op 100ml oplossing )

 

verwarm het flesje in heet water tot oplossing kleurloos is . 

 

voeg1ml zwavelzuur 96% toe en daarna 3 ml fuchsine oplossing.

 

na 30 min moet de vloeistof nog kleurloos zijn . is de vloeistof rose of paars bevat deze methanol.

 

Boven de vloeistof lijn kun je solderen met gewoon tin soldeer voor waterleiding.  Voor deel wat direct in kontakt met vuur komt gebruik je silversolder.

Je kunt ook tig lassen . . Als toevoeg materiaal kun je installatie draad gebruiken .

Betreft grote tank / ketel hangt af van wat je wil gaan stoken. 

Je kunt 10 en 30 liter boilers gebruiken en deze opbouwen tot still .

( Er zijn een paar boilers nu voorbanden incisie brander voor leuke prijs )

Beantwoorden
stookje
(@stookje)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 138

Geplaatst door: @robbert
Wanneer je bij de fruitsoorten veel methyl kunt verwachten als pruimen , abrikozen kun je een voorstook doen op 65-67 graden .

Ik lees op steeds meer plekken dat methanol niet alleen met de voorloop meekomt (door lagere kooktemperatuur dan alcohol) maar gelijkmatig met de hele stook meekomt en zelfs geconcentreerder kan zijn in de naloop. Zoals ik het begrepen heb heeft methanol een hoge affiniteit met water, wat het in principe lagere kookpunt doet opheffen. Natuurlijk zit er nog allerlei andere troep in de voorloop die je niet wil drinken.

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?