Meldingen
Alles wissen

Citroen-juniper-gin


Uridium
Berichten: 16
Registered
Topic starter
(@uridium)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 2 weken geleden

Yes! Zojuist een érg fijne citroen-juniper-gin gestookt. Ik had wat oude restjes limoncello en citroenjenever. Heb er een fles Duitse dubbelgebeide Wacholder (= juniper, dus dubbelgebeide jonge jenever)  en een handje jeneverbessen en kardemom en wat citroenzest bij gedaan. Wat een briljant resultaat! Ik heb er 255 ml á gemiddeld 78% uit gehaald en de gin van gemaakt (43%).
De volgende cut van 50 ml smaakte al een heel klein beetje branderig, maar echt té lekker om weg te doen. Dus nog 50 ml bewaard om andere gins mee te pimpen oid.
En m'n pot met foreshots, heads en tails begint nu heel fris te ruiken 😉

Beantwoorden
2 reacties
Uridium
Berichten: 16
Registered
Topic starter
(@uridium)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 2 weken geleden

Update: zojuist een tweede run gemaakt, wederom met dezelfde doppel-Wacholder, maar nu met een goedkope limoncello van de Sligro. Ook weer juniperbessen, zest van 1 citroen en kardemom. Opnieuw superlekker destillaat!

Leuke observatie: wordt 'clowdy' onder de 45%, dus nu op 48% gehouden.

Beantwoorden
1 Beantwoorden
RuMo
 RuMo
Registered
(@rumo)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Prominent Lid
Berichten: 943

@uridium, allemaal heel leuk maar wanneer begin je eens met een drankje helemaal van je zelf. Je kan het zelf zoveel maal beter. Begin met een stookwijn te maken en dan distilleren en maak er een lekker drankje van. Met jouw enthousiasme gaat dat zeker lukken.

Beantwoorden
Deel:

©2021 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?