Yes! Zojuist een érg fijne citroen-juniper-gin gestookt. Ik had wat oude restjes limoncello en citroenjenever. Heb er een fles Duitse dubbelgebeide Wacholder (= juniper, dus dubbelgebeide jonge jenever) en een handje jeneverbessen en kardemom en wat citroenzest bij gedaan. Wat een briljant resultaat! Ik heb er 255 ml á gemiddeld 78% uit gehaald en de gin van gemaakt (43%).
De volgende cut van 50 ml smaakte al een heel klein beetje branderig, maar echt té lekker om weg te doen. Dus nog 50 ml bewaard om andere gins mee te pimpen oid.
En m'n pot met foreshots, heads en tails begint nu heel fris te ruiken 😉
Update: zojuist een tweede run gemaakt, wederom met dezelfde doppel-Wacholder, maar nu met een goedkope limoncello van de Sligro. Ook weer juniperbessen, zest van 1 citroen en kardemom. Opnieuw superlekker destillaat!
Leuke observatie: wordt 'clowdy' onder de 45%, dus nu op 48% gehouden.