Meldingen
Alles wissen

[Opgelost] Domme vraag


Berichten: 32
Topic starter
(@roxyjai)
Eminent Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Jongens domme maar nu is er een filmpje  op youtube en dan gaan ze stoken met hele goedkope wijn van de aldi maar is daar nou nog iets van temaken of gewoon na het stoken weg gooien waarom ik deze vraag stel ik heb nu net mijn ketel binnen en wil toch ff stoken en heb stiekem geen zin om nog een week te wachte 🤣🙊 als er toch iets van temaken is wat dan wat ik zelf altijd drink is bourbon puur of met cola eigenlijk als ik iets mix is het altijd met cola 

Beantwoorden
8 reacties
1 Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1638

@roxyjai het stoken van een goedkope wijn daar zijn wel resultaten mee te behalen al was het alleen maar om je ketel te leren kennen. Maar het vergelijken van jouw stooksel en een commerciële drank draait meestal uit op een teleurstelling.

Beantwoorden
Berichten: 457
Admin
(@stephan)
Famed Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Domme vragen bestaan niet toch?

Maar op zich is dat goed te stoken. Al zal het geen hele hoogwaardige kwaliteit zijn. Te drinken is het wel, en zeker niet verkeerd om als eerste stook te proberen. 

Beantwoorden
Berichten: 341
(@odevie)
Reputable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Domme vragen bestaan echt niet, enkel domme antwoorden...

Heb zelf ook reeds experimenten gedaan met goedkope witte of rode wijnen, wel van een outlet store, maar goed. Resultaat viel best mee na enkele maanden rijpen op houtsnippers. Flambeer er zelfs steak mee, geeft een lekkere saus.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9265
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Het is niet aan het merk ,prijs of de winkel te zien of een wijn bruikbaar is .  'T is wel zo dat als je bagger gebruikt je ook bagger zal stoken .

Probleem is dus om te uit te vinden wat wel en niet bruikbaar is. 

Wanneer een wijn erg veel bezinksel heeft  of azijnachtige geur heeft kan die door de gootsteen. 

Ook wijnen met stabilisators , en conserveringsmiddelen kunnen beter als ze wat ouder zijn aan de gootsteen gevoerd worden .

Waar je het beste op kunt letten is herkomst en plaats van bottelen . 

Op wijnen staat altijd herkomst en waar gebotteld. 

Er zijn veel export wijnen die worden gevriesdroogt voor export en dan in tanks geëxporteerd en in andere streek of land weer met bronwater verdund . Deze wijnen zijn absoluut niet geschikt om te destilleren.  Deze bevatten altijd aanvullende producten om bederf , schimmelvorming tegen te gaan  houdbaarheid te verbeteren en middelen om ook na opnieuw verdunnen weer een volle smaak te krijgen en dat het goed mengt. De stabilisatoren .,!

met andere woorden : een wijn waarbij de plaats van bottelen hetzelfde is als waar de wijn is geproduceerd zijn in de regel goed bruikbaar.

Maar een franse , zuid Afrikaanse , Australische Californië of wat voor wijn ook met ander land aangegeven waar die gebotteld is dan geproduceerd is zonde van tijd en de moeite niet om die te gaan stoken.

DUS een California of franse wijn van  aldi wijn gebotteld in streek van herkomst is bruikbaar voor eventueel destilatie maar gebotteld in Duitsland of nederland die schenk je aan je schoonmoeder .

Beantwoorden
Berichten: 32
Topic starter
(@roxyjai)
Eminent Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Thanks voor jullie andwoord💪💪

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1248
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Domme vragen bestaan wel (al wil ik niet zeggen dat dit er een was!!).

Iemand die naast een deur staat met de tekst "WC" of "toilet" of een man/vrouw-symbool en dan vraagt: "Waar is hier een toilet?" of, nog erger: "Hebben jullie hier een toilet?".

In de hal van een wijkcentrum!

Bij de laatste vraag antwoord ik vaak: "Nee, wij houden hier alles op tot het eind van de dienst en we weer thuis zijn.".

 

In dit geval: gewoon proberen: baat het niet, dan schaadt het wel.

Beantwoorden
2 Reacties
Admin
(@stephan)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 457

@kees22 dat is waar, domme vragen bestaan eigenlijk wel😂...

 

 

1642238039-IMG_20220115_101222.jpg
Beantwoorden
(@roxyjai)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 32

@stephan die hete bassie toch 🤦‍♂️🤣🤣🤣🤣

Beantwoorden
Deel:

©2023 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?