Meldingen
Alles wissen

Eau de vie diepvries vruchten.


Berichten: 16
Topic starter
(@lumey)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Gegroet,

Ik had een stookwijn gemaakt van diepvriesmengeling bosvruchten. Die heb ik daarnet gestookt en recht uit de ketel bevalt de smaak al echt prima, lekker vol fruitig. 
Ik heb altijd gelezen dat men minstens een tweede maal moet stoken. Maar nu is mijn vraag: ga ik niet enorm veel  van die aroma’s verliezen wanneer ik een tweede/derde maal stook?

 

Beantwoorden
2 reacties
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@lumey smaak verlies of smaak verfijning hangt af van waarmee je de drank stookt  . Soort / type ketel en ook hoe je de overhaal uitvoert.

Beantwoorden
Berichten: 16
Topic starter
(@lumey)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Bedankt Robbert.

Het was maar een klein testje van slechts 8 liter stookwijn. Gestookt met een Airstill. Eerste stook was 4 liter stookwijn. Ik zal de volgende 4 liter misschien eens 2x stoken en dan zien wat het verschil is. 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?