Even voor de oppergoeroe (stook) Robbert, ander mag natuurlijk ook .
Omdat er vandaag een rit was uitgevallen (ben chauffeur) , en ik nog een liter of 5 a75% heb staan dacht ik nog een keer door de ketel 2 liter op 90 +% voor de wietolie en dan 2,5 liter op ?% voor een kruidenbitter ,iets met drop of zo, maar als ik de recepten lees, heb ik straks nog een keuken nodig voor de hoeveelheid kruiden die je af en toe nodig hebt, kun jij niet iets eenvoudigs neerzetten qua kruiden wat goed te maken is.
Bedankt vast
Quicky :
graines likeur :
2 liter alcohol 70%
Steranijs 12 gram
Paradijszaad 8 gr
Fenkelzaad 8 gr
Wortelzaad ( peenzaad ) 8 gr
Zure sinaasappel schil 15 gr .
10 dagen trekken .
Hierna overhalen met alle kruiden in ketel .
Na overhalen op Drinksterkte brengen en groen kleuren met
Brandnetel blad. ( Spinazie blad ,)
Amerikaans water :
1 liter brandewijn 70 %
In kruiden mand in ketel :
5 gr kaneel stok
5 gr kruidnagel
3 gram nootmuskaat
15 gram lavendel bloezem
30 gram sinaasappel schil
Overhalen en hierna aanvullen naar smaak ( +- 150 mil /per liter ) met suikerwater .
@knoet er komen een paar tiny's waaronder ook paar simpele zoals 70 % brandy en slechts 3 ingrediënten . Met mogelijk ook de zoete versie dus 4 ingrediënten .
( ook voor mini alquitara / tiny geschikt )
(ook voor mini alquitara / tiny geschikt )
Heb je toevallig nog iets met drop?
Ik heb wel een paar drop achtige recepten .
Komt ook als tiny een Laurier likeur
Staat al in planning .
Ik had gedacht aan de salmiak likeur. Ben ik wat huiverig voor om te plaatsen . Salmiak maak ik zelf maar is vorm van Ammoniumchloride en dat bestaat uit zoutzuur en ammonium . Lijkt mij niet verstandig om dit zo door iedereen maar te laten proberen .
Ik ken de salmiak niet van pit & pit .
Ik weet niet hoe sterk die is van smaak .
Zou ik eerst moeten proberen wat het doet ( kwaliteit ) in recepten .
ik ken de smaak dus zien hoe het in evenwicht ligt .
Zijn een paar mooie recepten wel hier .
Salmiak bis net als gentiaan en gember moeilijk achteraf te corrigeren . Dan kun je gelijk alles in put flikkeren
Ik kan aan salmiak poeder komen , maar heb jij de rest van het recept, of wil je het delen
Ik ken de salmiak poeder van pit pit niet ik weet niet of het Ammoniumchloride is of anders gemaakt
maar voor een salmiak drop likeur neem je ;
graan brandewijn 46 % 0.8 liter .
2 kruidnagels .
6 gr zoethout .
4 gr laurier.
0,5 gr gentiaan
2 gr steranijs .
2 gr kalmoes wortel
En normaal zou 1,5 - 2 gram salmiak moeten toegevoegd.
Na 14 dagen trekken filteren .
Maat suikersiroop van heide honing : Kook 100 mil honing in 100 mil water met een mespuntje citroenzuur .
Na afkoelen voeg je de suikersiroop toe .
Bedankt, ga ik maken
Ik hoor wel of de salmiak van pit pit artificial of goed was en voldoende smaak heeft .
Recepten uit de oude doos doen het altijd goed. .
@evds3 , bovenstaande recepten kunnen alleen in alquitara en alambiek .
Tiny 's