Ik heb 2 weken geleden zo”n 80% alcohol (suikerwash) in een emmer gedaan. Daarbij een flinke hoeveelheid framboos. Vanavond vond ik het tijd om de boel door de alquitara te halen. Ik heb een 1L alquitara btw.
Ik denk dat je het marceraat niet kan meten met een alcohol meter he? Want ik kwam maar tot 40% na meting. Lijkt mij niet goed. Het rook in iedergeval veel sterker haha.
maar goed, uitgegaan van zo’n 80% heb ik het verdund met water. De frambozen heb ik in een kookzakje gedaan van de stookwinkel. Past mooi in dit keteltje. Daarna de boel klaar gemaakt en vuur eronder. Totaal zo’n 250 ml opgevangen. Toen de thermometer over de 95 gr ging ben ik gestopt.
De helft ga ik voor mijn broer klaar maken met suikerwater. Zelf hou ik het andere deel, wat ik alleen met water ga verdunnen. Ben niet zo’n suiker man.....
Geur zit er lekker in en ik heb wat frambozen erin gedaan om de kleur wat terug te krijgen! Weer een leuke avond zo!
Hier een paar foto’s
Deze heb ik ook in gedachten,
als recept alleen met graanalcohol.
Hoe is de borrel momenteel?