Meldingen
Alles wissen

Gin slaat wit


Rudy68
Berichten: 75
Topic starter
(@rudy68)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Ik had nog wat alcohol over gemaakt uit gerst.Nu heb ik hier vorige week voor het eerst gin van proberen te maken.

 

Na het toevoegen van water is die melkachtig geworden.

Nu is mijn vraag kan ik dit nog een keer distilleren zodat die mooi helder word?

 

1706986248-IMG_5850.jpeg
Beantwoorden
14 reacties
13 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9956

@rudy68 is het gedestilleerd of heb je kruiden gemacereert ?

Citroen olieën? Of magnesium zout ? 

Wanneer je iets alcohol bevat bijvoegt ( percentage verhoogd) kan het helder worden als het etherische oliën zijn .

Als het magnesium zouten zijn kun je het klaren .  ( of gewoonweg een paar maanden laten staal dan bezinkt het  en filter je het zo uit )

Beantwoorden
Rudy68
(@rudy68)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 75

@robbert het gedestilleerd met m’n alquitara , met een kruiden zakje er boven op.

 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9956

@rudy68 gebruikte je citroen schil en anijs ?? Dan zou het aks je alcohol toevoegt tot 50+ % weer helder worden.

Anders is het mineralen neerslag. 

Beantwoorden
Rudy68
(@rudy68)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 75

@robbert ja ik heb alleen citroen schil gebruikt en jeneverbessen, korianderxaad en iets engelwortel. 

kan het zijn dat ik er teveel jeneverbessen in gedaan heb  op 2,5 liter 15 gr geplet en 15 gr heel

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9956

@rudy68 meer kans dat jet van de citroen olieën komt  .

Beantwoorden
Rudy68
(@rudy68)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 75

@robbert bedankt voor je antwoord, had nog wat alcohol staan met hogere % en die toegevoegd en het word weer helder. 

hoe kan ik dit voor de volgende keer voorkomen?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9956

@rudy68 verhouding veranderen   . Of in plaats van citroen schil olieen  een alternatief als citroen melisse of citroen gras gebruiken.

Beantwoorden
Rudy68
(@rudy68)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 75

@robbert oké bedankt gaan we eens Citroen gras gebruiken.

 

resultaat naar toevoeging hogere %

1706991528-IMG_5851.jpeg
Beantwoorden
(@harryd1969)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 326

@rudy68 dat is louching en komt voornamelijk door de oliën in de gebruikte kruiden. Als je wat aanvult neutraal zal het verdwijnen. Je kunt het iets voorkomen door wat verder in je hearts af te nemen en minder heads te gebruiken daar zitten de meeste oliën, alleen ook de meeste smaak! Louching is niet per definitie slecht het ziet er alleen wat anders uit. Als je het wat langer laat staan raak je ook wel wat kwijt , kan wel even paar maanden duren! Harry

Beantwoorden
Rudy68
(@rudy68)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 75

@harryd1969 zoals je ziet heb ik hem aangevuld met wat neutraal en zit nu op 45% en het is weer mooi helder in het glas.

Beantwoorden
(@harryd1969)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 326

@rudy68 mooi zo! Toevallig ook gin gemaakt dit weekend. Gestookt op 73% verdunt naar 42%

 

 

1707062254-IMG_7473.jpeg
Beantwoorden
Rudy68
(@rudy68)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 75

@harryd1969 😁 👍

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9956

@harryd1969 door de ziel te splitsen en eerste deel weg te laten laat je ook weer andere smaken liggen .  

Je kunt ook een beehive/ honeycomb gebruiken waardoor je olieen meer afvangt 

Beantwoorden
McCorner
Berichten: 477
(@mccorner)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

De olie uit de citroenschillen is er ook de oorzaak van dat limoncello troebel is...

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?