Meldingen
Alles wissen

glucosestroop vergisten


Berichten: 4
Topic starter
(@pfundtje)
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Dag allemaal,

Mijn naam is Johan en ik heb nog maar beperkte ervaring met vergisten en stoken.

Ik heb een paar rondes gedaan waarbij ik tafelsuiker of donkerbruine basterd-suiker heb vergist (Pure Turbogist) en vervolgens gestookt met een airstill. Op zich gaat het wel goed, maar er blijft een bijsmaakje aan de alcohol zitten, ook na een dubbele destillatie.

Ik heb ook nog een nieuwe emmer met 7,5 kg glucose stroop (Unistroop van Dawn Verwijderde link ). Hebben jullie ervaring met het vergisten van dergelijke glucosestroop? Wat voor effect zou dit hebben op alcoholpercentage en smaak, vergeleken met tafelsuiker of bruine-basterdsuiker?

Ben benieuwd naar jullie expertise hierin.

Dank en groeten,

Johan

Beantwoorden
7 reacties
7 Reacties
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3165

@pfundtje Johan, verbetering van het eindproduct kan op meerdere manieren.

 

Heb je de alcohol laten luchten na het destilleren? 

Hoeveel suiker per liter stookwijn heb je gebruikt?

Waar komt de keuze voor de donkerbruine basterd suiker vandaan?

Ik meen dat de turbogist nog iets moet hebben met een klaring en nabehandeling, heb je dit ook gedaan?

Heb je al eens een vergelijk met een ander soort gist gedaan? Let wel dat andere gisten voeding nodig hebben.

 

Beantwoorden
(@pfundtje)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

New Member
Berichten: 4

@alchemist

Ik heb de alcohol niet lang laten luchten. Hoe lang zou je dat doen?

Ik heb volgens de verpakking van de gist gewerkt met 21 liter water waarin 6 kg suiker is gegaan.

Bruine suiker leek me een "leuk" alternatief voor de smaak

Het klaren heb ik idd ook gedaan met de Turbo-clear combinatie en bij het fermenteren ook de Turbo-carbon.

Ik heb wel een andere Turbo gist gebruikt (Classic 8), maar dat leverde geen verschil

Groeten, Johan

Beantwoorden
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3165

@pfundtje Meestal is het bij mij 6 dagen of langer, schroefdop los, prop keukenrol of watten in de hals.

 

Je hebt turbo met turbo vergeleken, ik doelde op gistsoorten die wat rustiger gaan. Bakkergist, Mangrove Jack's West Coast bijvoorbeeld, kijken hoe de smaak na het destilleren is.

 

Even voor de volledigheid, je hebt wel een scheiding gemaakt in wat je opgevangen hebt he?

Beantwoorden
(@pfundtje)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

New Member
Berichten: 4

@alchemist

Thanks, ik ga eens wat tips gebruiken.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9926

Glucose stroop kun je een prima helder en smaakarme alcohol uit krijgen . Is wel te adviseren om dan met een andere gist te gaan werken en een ketel met  kolom  als je voor smaakarm wil gaan .

Ook percentage van alcohol van eindproduct hangt af van hoe je destilleerd .

Beantwoorden
(@pfundtje)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

New Member
Berichten: 4

@robbert

Dag Robbert, specifiek voor de glucose stroop een andere gist of sowieso?

Johan

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9926

@pfundtje er zijn vele gistsoorten om uit te kiezen waarmee je minder kans hebt op bijsmaakjes dan die gemodificeerde turbo gisten .

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?