Inmiddels heb ik nu twee keer een whisky gemaakt met behulp van eikensnippers.
Het is een beetje gokken, zoeken, inlezen, testen. Maar met de light toasted snippers wordt de kleur een beetje groenig en met de medium toasted krijg ik wat aanslag Verwijderde link
hoe doen jullie dit?
groet
Arjen
Wanneer de bladeren van bomen vallen trekt chlorofyl wat terug in takken . Wanneer je snippers gebruikt kan dergelijk hout erin zitten. Chlorofyl geeft groene kleuring .
Bezinksel aanslag kun je voorkomen door eerst hout te spoelen alvorens gebruik.
Ik denk dat ik een oplossing weet. Ik heb de whisky nu over een koffiefilter gefilterd en dat werkt prima. De volgende keer doe ik de snippers in een koffiefilter en die niet ik dicht en dan in de whisky.
Update:
ik had alles gefilterd door een koffiefilter. Daarna was het beslist “schoon”. Nu ontstaan echter weer precies dezelfde bruine vlokjes en het laagje aanslag onderin de fles.
wat zou het nu kunnen zijn?
Ik lees even mee. Ik heb precies hetzelfde met één fles whisky.
Meerdere mogelijkheden.
Kraanwater gebruik bij verdunnen ?
Neerslaan vam mineralen?
Uitkristalliseren van suikers ?
Slecht hout waaruit harsen neerslaan ?