In Mayrhofen zit een leuk zaakje. De eigenaar maakt sterk en likeuren met wonderlijke smaakjes en namen.
Eentje die er voor mij uitsprong was 'heu'. Hooi dus.
Een helder stooksel dat rook en smaakte naar hooi. Verrassend lekker. Iemand hier enig idee hoe je zo iets benadert? Hooi in je stookwijn? In de helm proppen? Macereren?
mee Fermenteten van gras / kuil in stookwijn .
heel vroeger ook wel toegepast bij vergisten van gierst .
Zware smaak
je kunt ook via kruiden mand hooi accenten krijgen maar door licht vochtig hooi in secondair vat te plaatsen en de damp hierdoor te leiden is vrij eenvoudig .
In Frankrijk en engeland doet men dit men dit ook met klaver .
In Zwitserland met zilverster ( edelweiss) en gentiaan .
Nog nooit van gehoord. Ik weet wel dat stokers in griekenland en frankrijk een klein beetje stro op de bodem van de ketel doen tegen het aanbranden van het directe vuur als ze een dikke drap gaan stoken. Maar een hooi drankje zelf, nee, die ken ik niet.
Als het helder is dan zal het niet macereren zijn geweest schat ik zo in. De helm zou kunnen, net als met een gin korf, en anders in voor het stoken de ketel in??
Ik zeg probeer het uit en laat het ons weten.
Ik heb die bisonvodka gemaakt uit polen.met dat grassprietje in de fles.bij het stoken gooi ik gewoon een flinke prop hooi er bij,de Grieken gebruiken inderdaad stro,dat heb ik ook gebruikt tegen aanbranden,wel bio hooi gebruiken verkopen het in de dieren winkel.
Ps.is best lekker,die hooismaak.
Bedankt zover. Tijd om weer mash te maken hoor Ik
je hebt ook Russische peperwodka, die wou ik ook eens proberen te maken met een paar rawits op 5 liter wodka.
Lachen, dat werd ondrinkbaar zo heet!
Die 5 liter haal ik nog eens over, dan is de heetheid weg.
U zijdt gewaarschuwd!
Rare is dat ik wel 5 rawits eet per dag.
5 rawits in 5 liter wodka wordt ondragelijk heet.
Dus als je goedkoop pittigheid wilt in je eten is wodka the way to go π
Ik heb hem wel eens gedronken?maar kan er wel tegen,ik eet altijd heet,wat de anderen te heet vinden eet ik,is voor mij dan goed.?
Ken je rawits? Indonische pepertjes, gedroogd 1-2 cm lang, maar per stuk net zo veel heetheid als een habanero ofzo.
En net zoveel heetheid als 15 NL kaspepers (gokje, hebben die heetheid?).
5 ervan in 5 liter 40% maakt de drank ongenietbaar heet voor mij.
Alcohol lost de capsicum blijkbaar erg goed op.
Β
Ik vind het de lekkerste peper van alles wat ik at. Vijzelen wel (met de gember, zout en de knoflook, in die volgorde).
---
Vroeger waren toko's uitdagender, ik herinner me hele salamanders in de flessen drank die ze verkochten. Chinese lekkernij blijkbaar.
Tegenwoordig zullen de toko's in NL gecontroleerd worden en mogen ze geen sterke drank meer verkopen.
Ook kretek Gudang Garam King Size valt niet meer aan te komen, die kocht ik er vroeger altijd. Zonder accijns π
Ondertussen zijn er wel steeds meer lekkere ingredienten te koop in de toko!
Β
Volgens mij heb ik daar een hele pot van
Rawits die hangen nu bij mij te drogen,ze zijn inderdaad erg heet,ik had ze gisteren aan een koortje geregen,drie keer de handen goed gewassen,voor dat ik wegging nog even naar de wc??
lol
gedroogde kun je wel met de handen aanpakken
zo snijdt ik ze in stukjes voor ze de vijzel ingaan
in ogen wrijven erna kan zelfs zonder helicopter in te schakelen π
Dat doe je met Madamme Jeanettes niet, dan heb je echt de trauma heli nodig.
Als je met echt hete pepers wilt werken heb je een duikbril nodig.
Ik heb hier een sambal die kun je een miljoen maal ofzo verdunnen en je proeft hem nog. Homeopatie tipt er nog niet aan, dat verdunnen ze maar 10.000 ofzo.
En wordt als belachelijk aan de kant gezet.
Maar goed, die heetste sambal ter wereld die ik heb durfde ik nog niet te proberen ?Mijn optimum is nu 5 rawits per maal, dat zijn toch de lekkerste, rawits
voor 2 β¬ heb je een zak voor 2 jaar, gedroogde rawits
Sambal tabe, NL kaslomboks tabe.