Gisteren een bestelling gedaan bij de stookwinkel en vanmorgen stond het pakket al klaar! Super service waarvoor nog dank.
Bij mijn beginnerspakket, vooraf overleg over gehad, ontbrak het klarings middel. Op zich niet erg en nu buiten wat langer klaren. (En dik in orde gemaakt mbt compensatie)
MAAR: Ik heb de turbo carbon wel toegevoegd en de zoekfunctie bracht mij bij een stukje tekst dat je JUIST bij de Turbo carbon toevoeging juist het klaringsmiddel moet gebruiken. Dom dom of is mijn stookwijn te redden. Vanmiddag gemaakt en pruttelt in ieder geval lekker nu!
Ik heb van een kennis 2 oude zakjes klaringsmiddel gekregen. Echter dik over datum. Zou het zonde vinden als hierdoor mijn stookwijn kapot gaat.
Wie heeft er tips voor mij? Iemand een zakje ter overname misschien?
bedankt alvast!
Ha, bedankt 🙏! Weer in de rust......
Ik ben op zoek naar dat topic van Robbert over klaren en ontgeuren, nu vind ik verspreid overal een stukkie maar in het vorige stookforum versie was het kompleet en hoefde ik er niet naar te zoeken
hoy,
Ik lees hier dat je citroen zuur en gistvoeding moet toevoegen, Ik ging er vanuit dat in die gistpakketjes dat je koopt voor de suikerwash, potstill, rum en wyskey, enz dat dat compleet was en dat dat er allemaal inzat, is dat niet zo ???
waarom zijn dan die zakjes van de wijn gisten en die biergisten dat je koopt zo veel kleiner van formaat.
groetjes
Dumo
Ik laat altijd alles goed uitgisten minimum 1 maand zeker met fruit, en minimum 14 dagen klaren, koud ( kelder, frigo, buiten).
Nooit problemen gehad tot nu toe.
groetjes
De zakjes wijngist en biergisten bestaan puur uit droge gist. De speciaalgisten voor rum, schnappps, pot, turbo's etc zijn allen verrijkt met voeding en enzymen. Je hoeft daar inprincipe niets aan toe te voegen.