Meldingen
Alles wissen

Is een fruitmolen geschikt voor vezel-rijke grondstoffen, zoals rabarber en selderij?


Berichten: 4
Topic starter
(@paulvarta)
New Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Heeft iemand ervaring met het malen van vezel-rijke groenten, zoals rabarber en selderij?

Is de fruitmolen en bij behorende pers daar geschikt voor?

Ik hoor het graag. bedankt.

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
5 reacties
Psycat
Berichten: 559
(@psycat)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hello Paulvarta

Wat is het doel van het vermalen ?  Wil je na het malen de rabarber vergisten ?

 

Cheers

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@paulvarta)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

New Member
Berichten: 4

@psycat Het doel is vermalen tot groffe puree. En deze:

1 fermenteren met melkzuurbacteriën voor te conserveren. 

2 Uit te persen 

 

Maar dus de vraag of er een puree van gemalen kan worden, of groffere stukjes is ook oke. Ik wil weten of de machine het kan trekken.

Beantwoorden
Psycat
Berichten: 559
(@psycat)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hello

Kan ik je niet mee helpen.  Ik verwerk wel massas rabarber en heb er een groententuin vol van (verschillende rassen zelfs)

Ik heb echter nooit geprobeerd te laten lacto fermenteren.

Interessant en zeker het proberen waard.

PS :  Ik vries die stelen en pers ze daarna.  Dat sap fermenteer ik.

 

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@paulvarta)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

New Member
Berichten: 4

@psycat Waarom vries je ze? Lukt het persen een beetje?

Beantwoorden
Psycat
Berichten: 559
(@psycat)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Door het invriezen (en ontdooien voor het persen) gaat het persen vanzelf

Ik denk dat de celwand van de plant barst door het vriezen en dat dit het persen vereenvoudigt.

Bijkomend voordeel is dat je geleidelijk kan oogsten en verwerken en niet alles in 1 maal.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?