Meldingen
Alles wissen

Jaap stelt zich voor


Berichten: 2
Topic starter
(@jaap-van-ganswijk)
New Member
Deelgenomen: 2 dagen geleden

Ik heb vroeger al veel gebrouwen en zelfs gestookt, maar ben een paar jaar terug weer begonnen, want ik dacht wanneer ik zo'n plastic 2 liter melkfles vul met 1,5 liter appelsap uit de supermarkt dan zou dat met drie zakjes broodgist toch lekkere cider moeten kunnen opleveren! Dat bleek heel goed te werken (zonder waterslots enzo). Daarna dacht ik waarom geen echte wijn maken van druivensap? Dat werkte ook uitstekend en ik vind wijn toch iets lekkerder dan cider, maar maak nu beide. Wat me stoorde was dat ik verdunde geconcentreerde appelsap en druivensap in pakken en flessen van de supermarkt moest vervoeren. Voor de appelsap ontdekte ik dat je diksap (bijvoorbeeld Dixap als merknaam) bij bijvoorbeeld AH, Jumbo en Kruidvat kunt kopen (in de baby-voeding afdeling ;-), maar voor geconcentreerd druivensap kwam ik op de Stookwinkel.nl uit en daar heb ik ongeveer een week geleden twee 5 l containers besteld, die gisteren arriveerden. Dat was omdat er dan een gratis zakje champagne-gist bij zou zitten. Blijkt Duitse sekt-gist te zijn maar dat is ook leuk natuurlijk. Het sap lijkt erg donker te zijn en ik dacht dat het van witte druiven zou zijn, maar eigenlijk heb ik het liever van rode druiven. Heb er nog niets mee gedaan, want had net mijn melkflessen met supermarkt-druivensap gevuld. Maar voorzie geen problemen. Ik heb vroeger ook gestookt, maar had geen (semi-)professionele apparatuur. Wist wel dat je de voorloop weg moest gooien (of weer in het mengsel moest gooien) en niet te lang door moest gaan. Maar waarom gedestilleerd maken wanneer je er flink wat vocht bij moet drinken om een kater te voorkomen?

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?