@brenner
Enkele van de meest voorkomende gebruiksvormen zijn:
Calciumcarbonaat , klaren , ontzuren , Ph regelen verhoogt ph / verlaagt zuurtegraad .Hulpstof bij strippen .
Kookvertraging , helpt om zuiverder en hoger alcoholpercentage te krijgen .
Diverse correcties in smaak vervuilingen en nare geuren na correctie van andere hulpstoffen en neutraliseren .1 tot 10 gr per liter .
Calciumsulfaat , ph correctie . Verhoogt zuurtegraad / verlaagt ph .1 gr per 10 liter
Calcium hydroxide , ontgeuren , , reinigen van vloeistof , ph regeling ,water ontharden ,1-4 gr per liter .
Calcium oxide , zuurtegraad regelen , zuiveren van suikers ,rietsuiker en molasses .
Calcium chloride , ph correctie en water zachter maken .
Natrium carbonaat , reinigen van materialen , zuur correctie , reinigen van alcohol van nare smaken en geuren . toevoeging in dranken voor smaak of smaakbalans . 0,2 tot 10 gr per liter
Natrium hydroxide , schoonmaken . Neutraliseren van zuren , neutraliseren van smaken , geuren, kleuren .
Hulpstof bij correctie oliën ,vetten en vetzuren.
0,1 tot 4 gr per liter .
Natriumbicarbonaat , ph regeling , ontzuren , smaak ,geur correctie, hulpstof bij strippen . reinigen vloeistof en materialen . 1 tot 2 gr per liter .
Let wel op de toe te voegen hoeveelheid kan enorm variëren naar vorm van gebruik of noodzakelijke correctie .
Bij ph correctie altijd corrigeren met met controle door metingen .
Let op met diverse stoffen ook i.v.m. veiligheid . Sommige zijn schadelijk bij fout gebruik .
Ook zijn tijdens bereiding , destillilatie , smaakvorming en rijping divere scheikundige processen gaande waar de diverse bovenstaande invloed op hebben.