Meldingen
Alles wissen

Kan ik dit nog wel stoken?


Bazz
Berichten: 138
 Bazz
Topic starter
(@bazz)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Een Whisky mash na ruim 23 dagen ziet hij er zo uit (zie foto) begonnen met een sg van 1038 uiteindelijk stopte de vergisting bij 1005, gezien ik een Ispindle gebruik vandaag open gemaakt en zag ik iets wat ik nog niet eerder tegen gekomen ben.

Wat is de oorzaak maar ook kan ik dit nog wel stoken? mijn gevoel zegt doorspoelen maar misschien valt het mee.

vond voor vijf kilo gerste mout wat choco mout en mais vlokken de sg erg laag dat wel, mijn ph was 5.4 in een emmer van ongeveer 25 liter, gebruikte voeding havermout, ik dacht dat ik mijn verwarm stappen niet goed gedaan had kwam ook door mijn temperatuur meter welke nogal haperde, maar goed dan maar wat mindere opbrengst was mijn gedachte, misschien zit daar de oorzaak.

Groet Bas.

1677402791-20230226_094958.jpg
Beantwoorden
2 reacties
Robbert
Berichten: 9958
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Oorzaak komt door verschillende mogelijkheden zoals vuil product , slechte gisting of slecht gist ,  vuil materiaal gebruikt ,  te vaak deksel eraf of erin geroerd,   te lang gewacht met verwerken na vergisten . 

.zolang er geen zwarte of Schimmel op zitten kun je het verwerken . De rommel afscheppen en Stoken.

1038 is een lage start . Je had kunnen inkoken na maisschen dan gaat je sg omhoog en minder kans op dergelijke schimmel vorming.

( P.s.  bij gebruik van mais vlokken zul je ook sneller hier last van hebben)

 

Beantwoorden
kleine02
Berichten: 3
(@kleine02)
New Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Hallo, bedankt voor de nuttige informatie, hopelijk kan ik als ik mijn recepten ga uitproberen het antwoord op de vraag in dit forum vinden.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?