Meldingen
Alles wissen

Kerselaar


Odevie
Berichten: 258
Registered
Topic starter
(@odevie)
Zeer Actief Lid
Deelgenomen: 2 jaren geleden

Vorige week een oude kerselaar omgelegd en beginnen verzagen. Nou dacht ik, kan ik misschien enkele stammetjes in schijfjes zagen, de bast er af en in blokjes hakken om te gebruiken als chips ipv eik.

Moet er dan nog extra behandelingen gedaan worden, drogen in een oven, roken,... vooraleer het bruikbaar is in drank?

Beantwoorden
2 reacties
Alchemist
Berichten: 2469
Registered
(@alchemist)
Nobel Lid
Deelgenomen: 3 jaren geleden

Niet direct een expert hierin, maar je hebt vers hout, dat bevat allerlei spul wat je niet in je drank wilt en een overmaat aan looizuren. Normaal ligt hout wat voor vaten gebruikt wordt tussen de 18 en 60 maanden buiten waar de elementen hun ding kunnen doen, onttrekken van bepaalde stoffen, wat rottingsprocessen wat het hout bewerkelijker maakt etc.

 

Mijn advies zou zijn;

  • Water het hout gedurende 3 weken, vervang het water een aantal keren.
  • Leg het hout daarna in een krijtoplossing (2 gram de liter) gedurende een dag.
  • Rooster het in de oven, mag misschien wat lager op 150 graden gedurende 1 a 2 uur.
  • Schroei een zijde lichtelijk.
Beantwoorden
Robbert
Berichten: 8454
Registered
(@robbert)
Illuster Lid
Deelgenomen: 4 jaren geleden

Kersenhout is geen eiken. Moet je ook niet zo behandelen !!

Eerst paar maanden drogen aan de lucht . Met roosten er ook om denken dat het hele andere temperatuur nodig heeft !

Beantwoorden
Deel:

©2022 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?