@ndre’ dat is ook de kunst,en je kunt altijd en overal stoken.in Roemenie waar ik kom hebben de stokers ook alleen een alc.meter.dus ik weet en wil niet anders.
Ik wil eigenlijk ook niet anders, al dat gedoe met meten en berekenen en dan al die toevoegingen, laat mij maar gewoon simpel stoken. Of het nu whisky, fruit of Mais is. Cheers, @ndré??
ZO gaat het mij ook zo. Alles een beetje basic. Ik doe mijn best om alles goed mogelijk te doen en dan op de manier als hier,dus zonder toevoegingen en ik ook heb natuurlijk mijn buurman (jongere uitvoering) die regelmatig komt keuren. En zeker is het niet altijd naar zijn zin, maar dan krijg ik altijd raadslagen bij een borreltje en daar gaat het toch om.
Je stookt een borrel en als jij hem lekker vind dan is hij perfect.ieder heeft zijn eigen smaak.de een vind dit lekker de ander dat,ik ben ook nooit van plan geweest om iets na te maken van de winkel.als dan koop ik wel een fles.elke stoker maakt een uniqe borrel.en ja verbeteren wil ik ook altijd.dat is ook leuk.
mijn eerste vatje van 25l kersen staat ook klaar om te vergisten
gr erik
Oud topic, maar reageer er toch even op.
ik heb nu ook aardige voorraad zoete kersen, wil die kneuzen / stampen met pit en dan vergisten.
na het vergisten dan zoveel mogelijk pitten verwijderen en dan de pulp stoken of zo in zijn geheel stoken ?
harry