Meldingen
Alles wissen

kersen stoken op de manier Pays Fort France

Pagina 2 / 2

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

@ndre’ dat is ook de kunst,en je kunt altijd en overal stoken.in Roemenie waar ik kom hebben de stokers ook alleen een alc.meter.dus ik weet en wil niet anders.

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1159
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik wil eigenlijk ook niet anders, al dat gedoe met meten en berekenen en dan al die toevoegingen, laat mij maar gewoon simpel stoken. Of het nu whisky, fruit of Mais is. Cheers, @ndré??

Beantwoorden
bartjeunhomme
Berichten: 39
Topic starter
(@bartjeunhomme)
Trusted Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

ZO gaat het mij ook zo. Alles een beetje basic. Ik doe mijn best om alles goed mogelijk te doen en dan op de manier als hier,dus zonder toevoegingen en ik ook heb natuurlijk mijn buurman (jongere uitvoering) die regelmatig komt keuren. En zeker is het niet altijd naar zijn zin, maar dan krijg ik altijd raadslagen bij een borreltje en daar gaat het toch om.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Je stookt een borrel en als jij hem lekker vind dan is hij perfect.ieder heeft zijn eigen smaak.de een vind dit lekker de ander dat,ik ben ook nooit van plan geweest om iets na te maken van de winkel.als dan koop ik wel een fles.elke stoker maakt een uniqe borrel.en ja verbeteren wil ik ook altijd.dat is ook leuk.

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

mijn eerste vatje van 25l kersen staat ook klaar om te vergisten 

gr erik

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@harryd1969)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 326

@evds oud topic, maar stel er toch een vraag in.

 

heb ook nu hele boel zoete kersen, wil die kneuzen / stampen zonder pit te verwijderen vergisten.

 

na het vergisten stoken, maar dan eerst zoveel mogelijk pitten verwijderen voor het stoken van de pulp of zo in zijn geheel stoken ?

 

harry

Beantwoorden
Berichten: 326
(@harryd1969)
Reputable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Oud topic, maar reageer er toch even op.

 

ik heb nu ook aardige voorraad zoete kersen, wil die kneuzen / stampen met pit en dan vergisten.

na het vergisten dan zoveel mogelijk pitten verwijderen en dan de pulp stoken of zo in zijn geheel stoken ?

 

harry

Beantwoorden
6 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@harryd1969 wil je iets bitter of een zachtere smaak.  Pitten laten zitten geeft bitter.   gekneusde kapotte pitten meer bitter en nog meer cyanide. ( Een beetje de amaretto achtigs )

Mooiste methoden voor kersen is ook stoken op of als op een charantaise. .

Beantwoorden
(@harryd1969)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 326

@robbert ja die heb ik niet 😉 dus het gaat de DES ketel in, ik ga na het vergisten proberen toch eea aan pitten eruit te filteren als dat wil en dan dat de ketel in. Eerste keer dus beetje experimenteren. Harry

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@harryd1969 het is beter om vooraf de pitten te verwijderen .en daarna te vergist. . 

Stoken met de pulp. . 

Ook zal de vergisting beter gaan als je de pitten vooraf verwijdert , beschadigde pitten geven meer cyanide vrij wat ook gisting remt .

Beantwoorden
(@harryd1969)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 326

@robbert suggesties om paar 1000kersen te ontpitten ? Harry

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@harryd1969 kneuzen en dan even in pan aankoken.  Pitten komen dan boven drijven en afscheppen.

Beantwoorden
(@harryd1969)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 326

@robbert top! Ga ik dat proberen ! Zag een ontpitter per stuk voor zoveel kersen niet echt zitten…! Harry

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?