Beste wijzen.
Ik zou graag een drankje willen maken met koolzuur erin. Hier zijn natuurlijk 100.000 manieren voor, maar ik had bedacht, mijn stook op smaak te maken met eigen citroensap concentraat. En vervolgens de sterke alcohol te verdunnen met koolzuurhoudend water. Zoals spa-rood. Ik was alleen benieuwd: Stel ik ga dit direct bottelen, blijft er dan nog wat over van de koolzuur? of is dit al helemaal weg omdat ik de fles spa-rood heb geopend en mee heb overgeschonken?
Zijn er mischien andere betere manieren om dit te doen?
Het doel is om uiteindelijk een redelijk sterke (9/10%) citroen limonade te maken, voor het heerlijke zomer weer.
Ik hoor graag jullie wijsheden
Alvast bedankt!
Het verdunt wel een beetje dus hou je minder prik over. Je hebt ook allerlei apparaten die koolzuur in water kunnen pompen, de meeste kunnen alleen met water maar ik heb deze gekocht en die kan van alles van bubbels voorzien (geen vruchtvlees in sap alleen) https://drinkmate-eu.com/ en die geeft ook meer prik dan de meeste andere apparaten.
Hallo Cass, ik heb zelf een vaatje om te carboneren. Deze werkt me CO2 cilinders of een sodastreamcilinder. Je hebt ze inverschillende maten, en werkt erg goed. Ook is dit een leuke binnenkomer op een feestje barbeque of picnic. (of aan de eettafel)
Je zou eventueel ook op de fles kunnen laten carboneren door een (citroen) brouwsel met 12g/l restsuikers in een champagnefles met kurk na te laten gisten. Zorg dan wel dat je een gist gebruitk dat de 10% alcohol aankan.