Ik lees eigenlijk dat druivensuiker een betere smaak geeft dan kristalsuiker. Alleen de prijs is wat hoger van druivensuiker. Wat ik niet echt kan vinden en waar ik graag een antwoord op zou willen zijn de verhoudingen.
Is de verhouding gelijk als dat je bv een kristalsuiker stookwijn gaat maken?
Is 6kg kristalsuiker gelijk aan 6kg druivensuiker?
Als er verschil is en iemand weet dit, misschien ook rietsuiker meenemen?
Ben benieuwd!
In plaats van 6 kilo kristalsuiker kun je 7 kilo glucose/dextrose gebruiken.
Rietsuiker durf ik niet te zeggen, daar is erg veel verschil in (ruwe rietsuiker of geraffineerde riesuiker bv).
Dit is een goed recept voor dextrose suiker
- 6 kilogram dextrose suiker
- voedingszout hoeveelheid wat op de verpakking staat
- 25 gram Fermentis C70 of 70gr Bakkersgist
- 5 liter heet water daarin de suiker oplossen
- Aanvullen tot 25 liter wachten tot temp ongeveer 25 graden dan gist erbij en voedingszout
- Citroenzuur een theelepel of twee erbij