Meldingen
Alles wissen

Limoncello helder


Berichten: 2
Topic starter
(@arjanboon)
Active Member
Deelgenomen: 8 maanden geleden

Ik heb er al wat over gelezen, maar kom er niet goed uit als amateur. 

75 cl wodka 40 %

Schil van 6 biologische citroenen

14 dagen weken, daarna mengen met 75 suikerwater. 

Wordt niet helder geel en troebel

Wat doe ik niet goed

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
2 reacties
Alchemist
Berichten: 3168
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Eerste gedachte is te laag percentage, werkt beter vanaf 80+%, de tijd mag 4 a 6 weken worden, ik weet ook even niet of je misschien wat meer schil kunt gebruiken.

Beantwoorden
Bazz
Berichten: 141
 Bazz
(@bazz)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Ben het met Alchemist eens hogere alcohol percentage, en 6 tot 8 citroenen.

eerder onderstaand recept ooit eens gebruikt, wel de alcohol zelf gestookt waarbij ik in mijn mening de  verkeerde gist gebruikte een turbo variant waardoor er een scherp smaakje op zat.

Ingrediënten:

  • 6-8 grote citroenen (biologisch, indien mogelijk)
  • 1 liter pure alcohol (95% vol) of wodka
  • 600-700 gram suiker
  • 1 liter water

Instructies:

  1. Was de citroenen grondig om eventuele was of pesticiden te verwijderen. Schil vervolgens de citroenen zorgvuldig om alleen het gele gedeelte van de schil te krijgen, zonder het witte vruchtvlees. Het witte vruchtvlees kan de limoncello bitter maken.

  2. Doe de citroenschillen in een glazen pot of fles en giet de pure alcohol of wodka eroverheen. Sluit de pot of fles goed af en laat het mengsel minimaal 1 week op een koele, donkere plaats staan. Je kunt het zelfs langer laten trekken voor een intensere citroensmaak.

  3. Na de week van maceratie, bereid je een suikersiroop voor. Breng het water aan de kook en voeg geleidelijk de suiker toe, terwijl je blijft roeren tot de suiker volledig is opgelost. Laat de suikersiroop volledig afkoelen.

  4. Zeef de citroenschillen uit de alcohol en meng de citroen-infused alcohol met de suikersiroop. Proef het mengsel en pas de hoeveelheid suiker aan naar smaak. Voeg meer suiker toe als je de limoncello zoeter wilt hebben.

  5. Giet de afgewerkte limoncello in schone flessen en sluit ze goed af. Bewaar de flessen in de vriezer of koelkast, zodat de limoncello goed koud wordt geserveerd.

Limoncello is het lekkerst als het goed gekoeld wordt geserveerd. Je kunt het puur drinken, met ijsblokjes, of gebruiken als ingrediënt in verschillende cocktails. Geniet van je zelfgemaakte limoncello!

 
 
Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?