Meldingen
Alles wissen

Maceraat van hard fruit


Berichten: 139
Topic starter
(@concha)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Als je een stookwijn maakt waarbij een harde pit in zit, moet je deze steeds verwijderen. Is dit ook zo als men een maceraat maakt? vb. van dadels?  Voor de nieuwsgierigen hier is het recept dat ik grotendeels wil volgen.

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
2 reacties
2 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9953

@concha  als de pitten niet gekneusd of gebroken zijn zal het niet veel problemen opleveren als je ze laat zitten .

Enige is dat pitten wel looizuur afgeven wat ook een bittere smaak kan geven.

 

Beantwoorden
(@concha)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 139

@robbert Dank u wel voor het snelle antwoord.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?